Mândru de Ploiești

Că-s ploieștean și că sunt mândru de asta dacă nu știați, v-o repet vorba unuia dintre foștii mei profesori de la UPG. ploiesti_bulevardul_castanilorToate la noi au un iz aparte, o întoarcem după cum ne place și facem lucrurile după capul nostru că doar suntem Republicani mândri.

Evenimentele desfășurate în ultimele 5 zile în Ploiești mi-au reumplut bateriile de patriotism local. Ieftin și bun! Din care-am gustat după poftă și posibilități adică pe săturate.

Joi, 30 mai – TEDx Ploiești

O prima ediție de excepție care a pus orașul lui Caragiale pe harta mondială a conferințelor despre Tehnologie, Entertainment și Design. Prezentări de nota 10, speakeri profesioniști, tentă pregnant local, organizare remarcabilă sunt atributele principale ale unei conferințe pe care eu personal o consider evenimentul anului în Ploiești (de până acum, cel puțin)!

Vineri, 31 mai – Concert Phoenix

Concert susținut în scop caritabil, toate fondurile obținute au fost donate către Fundaţia „Copiii Noştri“ pentru sprijinirea realizării unui nou Spital de Pediatrie în Ploieşti. Cu atât mai important pentru fanii legendarei trupe, dacă ținem cont că este primul concert pe care Phoenix îl susține în Ploiești în ultimii 30 de ani.

Sâmbătă, 1 iunie – Petrolul Ploiești a câștigat Cupa României la fotbal.

Emoțiile mute din ziua meciului, șuvoaiele galben-albastre înspre și dinspre București, nebunia de pe stadion, euforia generală de după meci și isteria cu care a fost întâmpinată Cupa la sosirea în oraș fac parte din poveștile de pus deoparte și de povestit nepoților, cândva.

Luni, 3 iunie – CSU Asesoft câștigă la 9-lea titlu de Campioni Naționali la Baschet ai României.

Cu scorul final de 4 -2 CSU urcă cota la 9 finale câștigate din cele 10 disputate în ultimii … 10 ani. Performanță care solidifică poziția CSU Asesoft de cea mai bună echipă de club din România.

Perioadă de excepție pentru orașul meu având în vedere seceta care îl caracterizează în marea majoritate a timpului. Perioadă pe care mă bucur c-am prins-o și care mă face să fiu mândru de Ploiești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.