TEDx Ploiesti 2013 – Reinventarea Comunității

Azi are loc în orașul lui Caragiale prima ediție TEDx Ploiești. Motto-ul ales de organizatori, tedx_ploiestiReinventarea Comunității, este unul pretențios dar, nu nerealist. Faptul că echipa organizatorică a reușit să treacă peste toate piedicile și să pună Ploieștiul pe harta TEDx mi se pare, în sine, un câștig deosebit.

Tot astăzi în Yerba Buena (Argentina), Temuco (Chile) și Washington (USA) au loc conferințe TEDx ceea ce spune multe despre globalizarea evenimentului în sine. În anii ce-au trecut, evenimente TEDx s-au mai desfășurat în România în București, Cluj, Craiova, Oradea, Timișoara și probabil și în alte orașe despre care eu n-am aflat.

Am plecat in aceasta aventura cu o gramada de intrebari. Si chiar daca unele si-au gasit raspuns pe parcurs, au ramas destule altele de investigat: O conferinta despre idei!? In Ploiesti? Chiar e posibil asa ceva azi, aici? Si ce ne-ar putea aduce asta in plus, noua cei
care traim si ne miscam in orasul asta, asa incat sa ne faca sa ne simtim ca suntem parte din ceva important?

 

[…]

Schimbarile nu se intampla insa peste noapte. Dar azi…si maine.. putem incepe simplu cu o schimbare de atitudine in tot ceea ce facem aici, la TEDxPloiesti: in modul in care ascultam, in modul in care suntem prezenti nu doar fizic, in modul in care interactionam si schimbam idei, in modul in care oferim celorlalti darul de a se simti ascultati si poate intelesi.

Asta spun organizatorii în comunicatul adresat participanților cu câteva ore înainte de începerea conferințelor.

Programul este stabilit, speakerii și-au definitivat prezentările, Medeea sunt convins că o să fie o moderatoare de excepție. Cu toate acestea, sincer să fiu, așteptările mele nu sunt exagerate în legătură cu prezența mea acolo. Dar doar și pentru că este genul de eveniment pe care nu ai voie să-l ratezi în viață, sunt pregătit pentru tot ce mi se poate întâmpla.

TEDx bine ai venit la Ploiești!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.