Am adus cupa. Atât!

Au trecut aproape 24 de ore.

Ziua magică, cea la sfârșitul căreia aveam să urlăm de bucurie, începuse cu mult înaintea începerii meciului. Aproape în fiecare moment al zilei am încercat să găsesc un titlu pentru acest articol, articolul de după. Sau să găsesc cuvintele potrivite pentru a-l scrie.

Știam că după finală cuvintele mele nu or să mai aibă sens. Că, după, nimic nu o să se mai ridice la gradul de paroxism adus de fluierul de final.

Am urlat la golul finalei cum n-am urlat în viața mea pentru nimic. Am fluierat adversarii cum mi-am promis că nu o să o fac cât voi trăi. Am simțit umflându-se în mine minutele de prelungiri și la sfârșitul lor am mai urlat o dată.

Mă dor și palmele și gâtul. Încă-mi răsună în cap vuietul tribunelor și vocea-mi strigă-n cap, de una singură, scandări galben-albastre.

Am fost în galben aseară și mă recunosc în orice poză de la meci.

Am fost la bustul gol și am sărit de bucurie. Apoi am pupat emblema clubului de pe tricou. Am râs ca un nebun și mi-am făcut o cruce largă. Cu fularul de gât am strigat isteric „Bravo băăăăh! Bravo băăăăăh!”. Am fost copil și mi-am fluturat victorios pumnul meu mic, dar galben. Am fost și fată și-am rămas în sutien lacrimând. Am chemat echipa la salut. Și ea a venit!

via iPloiesti

Încerc să spun mai multe dar, nu pot. Vă las pe voi să judecați de ce.

Am adus cupa. Atât!

9 thoughts on “Am adus cupa. Atât!

 1. Pentru asa galerie merita sa existe o ECHIPA! Frumos spirit al galeriei care a purtat echipa spre lucruri ce nu s-au intamplat de mult timp si cu sansa, intelegere a iesit ceva frumos.
  Galeria merita premiata a fost al 13 jucatori si unul dintre cei mai motivanti.

  “Primăria Ploiești se obligă să plătească AC Lupii Galbeni 2012 1 milion de euro pentru clasarea pe unul dintre locurile 6-10 din Liga I, 2 milioane de euro pentru locurile 1-5 sau 1 milion de euro pentru câştigarea „Cupei României“.” => 3 mil euro de la Primarie vor merge catre aceste performante.

 2. na ca o facu dupa ce daduse inainte multe asigurari … Florian Walter a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul! Ramane sa vedem cati jucatori vor pleca fiindca Walter trebuie sa marcheze si profitul care va fi foarte frumos acum.

  • Graba cu care pleacă îmi miroase a premeditare. Sau a tras preșul de sub picioare, dacă se confirmă că demisia era depusă de vineri. Oricum, eu tind să dau crezare surselor care spun că sânge proaspăt și ploieștean este pregătit să preia echipa.

 3. Simte ceva curent de la niste dosare de aici si ‘premeditarea’, simpatic rau primarul care ne spunea cu ceva timp in urma cum l-a intors el pe Walter.
  Pana la sange proaspat mai se vinde ceva, asa zisul actionar D.C. ne spunea ca nu pleaca nimeni … aa decat Bokila pentru moment! Pai daca mai apar niste oferte ar vinde jumatate din echipa cine nu ar face-o sa dea cioara de pe gard cu niste mil de euro reale.

  Nu stiam ca baiatul asta W. este bunul samaritean de a aduce niste jucatori si sa-i lase moca altcuiva. Eh de fap ce vrem si noi acuma…titlu cumva sau in grupe de liga eur.? Ar falimenta complet primaria ca sigur se va mai adauga vreo anexa la contract in valoare de alte x mil. euro pentru premieri. Logic primarul a gandit-o , scumpim tot ce se poate si se taie altele … sa fie banu pentru baieti , ma scuzati pentru Spitalul de Pediatrie. Apropo legat de acest Spital, Ministrul Sanatatii a aflat ca se doreste infiintarea lui de abia acum 1zi-doua mai rau a spus ca sub actuala formula nu se poate face eventual finanta. Ploiestenii chiar credeau ca un spital se face peste noapte mai ales cand nu ai habar de ce este necesar daca se construia de la 0 nici in 10 ani nu era gata!

  • Din păcate, da, acum este momentul pentru a vinde. Ceva! Orice! Sper, optimist ca întotdeauna, să nu fie vorba despre o decimare a echipei. E inuman să faci asta celor 20-30k de oameni ieșiți pe străzi sâmbătă noaptea.

 4. “Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a anunţat că va organiza săptămâna viitoare o întâlnire cu patronii mai multor firme pentru înfiinţarea unui club al susţinătorilor Petrolului. Aceştia vor fi invitaţi să susţină financiar echipa de fotbal pentru ca Primăria Ploieşti să nu mai plătească din bani publici performanţele sportive, aşa cum s-a întâmplat sezonul acesta. “Primăria Ploieşti ar trebui să se ocupe doar de baza sportivă. O echipă privată de fotbal se susţine din vânzare de jucători, sponsorizări, premii din trofee câştigate”.
  Omul de data asta a inteles cum stau lucrurile ..este o afacere privata stop la banul public”. Acum ramane sa vedem cine va da bani de placere si sa fie doar finantatori cu numele …

  • Aici nu răspund decât cu „gargară electorală”. Până la rezultate nu cred în asemenea „exerciții de normalitate”. Nu în structura actuală a societății civile românești!

 5. Povestea continua … primarul a anuntat dupa ce si-a facut curajul necesar – misto ca s-a tras in poze alaturi de cupa :), ca avem de-a face cu imposibilitatea Primăriei Ploieşti de a răsplăti echipa FC Petrolul pentru câştigarea Cupei României!
  Ramane ca suporterii sa stranga banii pentru premiere, se putea incepe de sambata noaptea ca tot era lume destula adunata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.