10 răspunsuri pentru proștii care susțin că Ploiești este un oraș nasol

Un băiețaș, născut când deja era prea bine târziu pentru alții, s-a trezit zilele astea că are (de) ce să vorbească de rău Ploieștiul. Genul de mucos care s-a dat jos din tren într-o gară prea mare și începe să scuipe pe unde a învățat să meargă târâș. Nimic deosebit până aici, dar doar dacă ar fi făcut-o în mod logic, obiectiv și, cel mai important, argumentat … Handicapul vârstei, n-ai ce să-i faci.

Am fost terorizat astăzi de prea multe share-uri ale articolului respectivului Vlad Dumitrescu încât să nu spun câte ceva. Nu știu alții cum sunt dar eu, care trăiesc aici, nu pot să rezist așa că, de la înălțimea dublului experiențelor trăite printre străzile orașului, îmi permit să mă adresez stimabilului VD după cum urmează:

  • DUPĂ 10 SEARA ORAŞUL E MAI MORT DECÂT SERGIU NICOLAESCU – Toma Caragiu a fost actorul cu car Ploieștiul se laudă pe harta cinematografiei românești, păstrăm și noi un numitor comun? Despre distracțiile de după 10 seara, îți spun doar că nu este important unde/cum/de ce, ci cu cine. Ține minte de la mine!
  • „CENTRUL VECHI” ESTE DESTUL DE NOU ŞI E MAI PUSTIU CA MUZEELE – orașul ăsta nu are centru vechi. Strada aia nu-și poate aroga dreptul ăsta pentru nimic în lume așadar analogia este pe cât de exagerată, pe atât de nepotrivită. Shit happens, nu toate orașele pot avea un centru vechi!
  • TOATĂ LUMEA ŞTIE PE TOATĂ LUMEA – motiv să dai exemplu, poate cel mai zdravăn pub din oraș! Da, suntem 200k în orașul acesta și poate da 1k dintre noi ne dăm check in-uri regulat la Irish. Du-te la hipodrom dacă vrei să faci pe hipsterul și te asiguri c-o să fii safe acolo „nemuritor și rece”!
  • EXISTĂ UN SINGUR CLUB DECENT ŞI NICI ĂLA NU E ÎN ORAŞ – informează-te cui aparține singurul club decent care a nenorocit concurența despre care vorbești și cum și-l ține respectivul în viață. După care du-te din nou la SKY, ia-ți o apă plată la preț de bax, simte-te cool și atât. Ți-aduc 10k de oameni care spun despre SKY că-i kitch?
  • SINGURA UNIVERSITATE E O GLUMĂ PROASTĂ, DACĂ NU VREI SĂ FOREZI DUPĂ GAZE DE ŞIST – UPG este nu doar cea mai importantă facultate cu specific petrolier din SE Europei ci în primele 5 din Europa. În industria care generează cele mai mari profituri în toată lumea!!! Apropo, știi de ce ploieștenilor li se tot spune găzari? Dacă nu întreabă-i pe miile de absolvenți răspândiți pe toate platformele/rafinăriile/câmpurile petrolifere din întreaga lume.

ploiesti_nasol

 sursa

  • TAXIMETRIŞTII SUNT LA FEL DE MIZERABILI CA-N ALTE ORAŞE – ai dreptate, toți taximetriștii sunt proști dar ai noștri sunt cei mai cei pentru că au cursele mai mici. QED, WTF ce PLM!
  • GARA SEMIRENOVATĂ ARE ACEEAŞI ATMOSFERĂ DE BODEGĂ IEFTINĂ – știu că Ploieștiul n-are aeroport și n-o să te iert că n-ai pus asta la păcatele capitale pentru care-ți acuzi orașul dar n-am aflat nimic nou din descrierea ta față de ce știam despre celebra Gara de Nord bucureșteană so …
  • LA NOUA SALĂ A SPORTURILOR NU SE VEDE O POARTĂ DIN CAUZA UNUI ZID – în afara faptului că, după modernizare, este printre primele 5 săli de sport ale țării și a faptului că sunt doar câteva zeci de locuri (sub 50?) din care nu se vede poarta respectivă, ai dreptate, primăria a plătit ca proasta!
  • TRANSPORTUL ÎN COMUN E MAI BĂTRÂN ŞI RAMOLIT CA BUNICII TĂI – câștig suficient pentru ca primăria să nu-mi garanteze gratuitatea pe transportul în comun, dar pot să te asigur că principala problemă, atât de rar cât compostez bilete pe RATP,  este aglomerația generată de măsurile populiste ale politichiei locale și abia apoi starea parcului auto. Dar, poate știi tu mai bine, dacă atunci când te grăbești, cu adevărat, ești nevoit să mergi cu autobuzul 😛
  • AM AVUT CEL MAI URÂT BRAD DE CRĂCIUN, ÎNTR-UN CENTRU PLIN DE BRAZI – corect, mai ales că dacă mă întrebi pe mine avem și cel mai gras tânăr primar din țara asta! Cine se aseamănă se adună, nu?

Orașul meu nu este nici cel mai frumos, nici cel mai deștept, nici măcar cel mai fălos oraș din țara asta. Este poate strâmb, urât și murdar de cele mai multe ori. Avem fabrici și, ce a mai rămas pe ici pe colo, chiar și uzine. Avem oameni care trăiesc cum pot dar care știu ca-s urmași de republicani. De aceea, pentru nimic în lume nu pot s-arunc cu rahat în el doar pentru că, poate, nu mă mai încape. Până la urmă, este vorba doar despre respect!

PS: Ploieștiul, în nasolia lui, are în accepțiunea Vice.com adversari onorabili.

vice_nasol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.