Lupul de pe Ilie Oană

Lupul de pe Ilie Oană ar putea fi Adrian Mutu. Golgheterul echipei naționale, jucătorul român cu cel mai impresionant traseu prin fotbalul internaționale, briliantul care n-a știut cum să strălucească. Cel mai important nume din fotbalul românesc al ultimilor 10 ani. Mutu care a ales să-și încheie cariera la un nume nu neapărat cunoscut dar recunoscut în fotbalul în care s-a creat. Adrian care, acum la final de carieră, are mai multe dorințe decât pe vremea când avea și putințe.

Lupul de pe Ilie Oană ar putea fi Opel. Unul dintre cei mai mari susținători al sporturilor cu mingea și a fotbalului în special din Europa. Marca germană care s-a așezat pe tricourile echipei cu cea mai frumoasă galerie din țară. Opel, cei care de-a lungul ultimilor 20 de ani au fost sponsori FIFA și UEFA și parteneri pentru echipe precum Bayern Munchen, AC Milan sau Borussia Dortmund.

Lupul de pe Ilie Oană ar putea fi suporterul. Cel care are abonament la tribuna I dar nu se ridică în picioare decât la goluri. Cel care stă în galerie și-o face să cânte tot meciul. Cel care își ia bilete doar la meciurile importante. Cel care știe echipa care se chinuia în B și-o urma la toate matineele.

lupisori_galbeni

Sursa foto

Lupul de pe Ilie Oană este însă copilul care învață în loc de prima poezie imnul Petrolului. El, cel care acum începe să învețe să iubească culorile care reprezintă orașul său. Lupișorul care înțelege că mersul la stadion este prilej de sărbătoare și nu prilej de refulare. El cel care se simte cel mai bine când este înconjurat de haita galben albastră.

Lupul de pe Ilie Oană este încă mic. Dar hrănit bine cu performanțe precum cea din vară când am adus cupa la Ploiești sau cele pentru care ne pregătim în iarna asta va crește mare. Până atunci nici nu mai e așa mult!

2 thoughts on “Lupul de pe Ilie Oană

  1. Da! Pentru articole precum asta ti-am spus ca e pacat sa renunti la scris !
    Trasnmiti emotie, Waven, emotie in putine cuvinte si simple !
    Nu-s petrolista, nu-s microbista, dar am rezonat la tot ceea ce ai scris.
    Si da, cred ca ai gasit cea mai frumoasa caracterizare a lui Mutu : ‘briliantul care n-a stiut sa straluceasca’ !
    Trista povestea lui, frumos scrisul tau. Frumos si optimismul tau !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.