Trecea o dronă prin Ploiești

N-am mai scris de mult despre Ploiești și ale sale (câteva) lucruri faine care se încăpățânează să se întâmplă pe aici. Doar că primăvara asta a adus și o dronă (sau chiar două!) pe deasupra orașului și mă gândeam să vă arăt ce-au filmat în calea lor, poate vă place.

Începem cu primul pasaj rutier suprateran din România. Știu că sună trist să ne bucurăm că avem așa ceva. Știu că prin alte părți așa ceva se construia poate acum 100 de ani. Știu c-a fost inaugurat de o turmă de primari și a fost dat circulației aproape 2 luni mai târziu. Știu dar, totuși, este primul din România. Și arată fabulos atât ziua cât și noaptea.

Continui cu proaspătul inaugurat Parc municipal Vest. Știu c-a costat cât (15 milioane de euro) aproape cât unul nou și bine dotat. Știu că la darea în folosință era și netuns și neras și neterminat aproape mai rău ca o fată mare dusă cu forța la altar. Știu că boscheții și arbuști sunt aproape toți morți de sete iar copacii cu scop de umbră poate nici nu s-au născut. Știu că trebuie să mergi cu mașina ca să ai acces la parc. Dar știu că fetele mele și câteva generații de copii de acum încolo se vor bucura că există. Și vor găsi soluții pentru tot ceea ce noi doar cârcotim acum. Și, da, și ăsta arată bine rău noaptea dar și ziua.

Video via SkySpirit

Nu pot să nu închei cu ceea ce sper să devină în curând bijuteria orașului, cel puțin în măsura în care a fost în trecutul nu tocmai îndepărtat: Hipodromul Ploiești. Știu că abia a fost luat în primire și publicul larg nu a apucat să-i numere toate hibele. Știu că au dărâmat vechea poarta a fostului hipodrom, construcție emblematică a orașului când puteau s-o restaureze elegant pentru a-i păstra farmecul. Dar mai știu că zecile de mii de amatori și profesioniști de la primul Derby de Trap al României care vor simți nobilele animale fremătând pregătindu-se de cursă, vor fi singurii care vor avea voie să comenteze utilitatea sa. Nici nu mai zic cum arată pe lumină vă las să vedeți singuri. Pentru varianta nocturnă așteptăm CJP să-l plătească pe prietenul cu drona.

 Video via SkySpirit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.