Tolba cu filme

N-am mai deschis de mult tolba cu filme dar pentru că am băgat la greu zilele astea era și timpul. Plus că într-un fel trebuia să deschid și eu anul pe blog, nu?

Bridge of Spies – nu știu cum reușește Tom Hanks să joace doar în filme deloc simple. Dar știu că reușește să facă din nou un rol peste medie, deși beenficiază de un scenariu, uneori, tras de păr.

By the Sea – Pitt și Angelina vin într-un sătuc de la malul mării să-și exerseze franceza cu localnicii. În rest, mai nimic.

Everest  – o poveste reală dură și emoționantă, ecranizare reușită și un dozaj exemplar al tensiunii. Deși finalul este previzibil, nu poți să nu stai cu sufletul la gură așteptând să treacă viscolul …

Irrational man – versiune 2015 a celebrei dileme morale despre crimă și pedeapsă, cu Joaquin Phoenix și Emma Stone în roluri exemplare. The_InternȘi cu amprentele cozii lui Woody Allen la aproape fiecare scenă. Buun de tot, pentru cunoscători.

Pawn Sacrifice – alt fapt real, alte întâmplări năucitoare la prima impresie, altă pagină a istoriei contemporane pe care o învățăm din filme. Cât adevăr
din povestea încoronării lui Bobby Fischer ca prim șahist al lumii este totuși prezent în film ?

Shelter – despre oamenii străzii și al lor adăpost uneori straniu, alteori inadecvat de cele mai multe ori inexistent. Un film neinspirat din evenimente reale pentru că nu cine mai stă să le asculte altora poveștile când avem cu toții probleme atât de complexe …

Sicario – un alt film despre mafia drogurilor, cu un baron al drogurilor ce trebuie eliminat, cu alte motivații ale protagoniștilor. Și totuși diferit de celelalte deja văzute.

The Intern – De Niro face și el tâmpeniile altora de a juca în filme sub standardul lui. Chiria e de vină, sau poate ceva pensii alimentare de plătit 🙂 Exemplul de față este însă, pentru mine, unul din cele mai frumoase filme văzute la acest sfârșit de an. Și o recomandare!

The Revenant – există deja o legendă urbană care spune că dacă nici acum, după ce-a pătimit în acest film, Di Caprio nu ia Oscarul, atunci nici n-o să-l mai ia vreodată. Un film dur, revoltător de nedrept, extenuant și rece, de văzut, obligatoriu, cu niște vin fiert alături.

The Walk – ultima peliculă de azi, inspirată TOT din fapte reale și din nebunia unui funambul care a vrut să meargă pe o sârmă montată între cele 2 turnuri gemene din NY pe vremea când acestea nici nu erau finalizate. De ce? „Pentru că nu există „De ce!””

Să aveți noroc la filme faine în 2016! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.