Sfârșitul Copilăriei/ Childhood’s End – mini serie

După ce am citit prima oară cartea asta, prima impresie a fost una de „ăăăă, cum de nu avem un film pe ideea asta?”. Am recitit-o lunile trecute când am aflat că Show Case (Continuum, Outlander, Satisfaction) pregătește o mini-serie TV bazată pe acțiunea romanului lui Arthur C. Clarke.

Ca un mic preambul, Childhood’s End este genul de roman SF care te face să te îndrăgostești de lumea științei fantastice în care totul poate fi posibil, dacă nu mâine atunci sigur poimâine cel târziu. Sau în care universurile paralele și șansele multiple sunt alternative viabile la frustrările zilnice. SF clasic, frate, cu extratereștrii și ale lor nave mari, cu un viitor al omenirii mai mult ca posibil, cu alternative și reacția umană când este instaurat pe pământ, nu spun de cine, citiți cartea (sau vedeți filmul) 🙂

Mini-seria este o ecranizare care reușește să nu strice foarte mult din magia cărții dar care nu se ridică la nivelul acesteia. Lucru valabil pentru 90% din filmele pe care le vedem zilele acestea. Sunt 3 episoade de câte 75-80 de minute fiecare așa încât devorarea lor într-o singură repriză este mai mult decât realizabilă. Remarcabile sunt înfățișarea lui Karellen, absolut de așteptat de altfel, și tehnica filmărilor cu care eram obișnuit din celelalte seriale marca SC.

Trailerul seriei mai jos, cu recomandarea din partea mea să citiți cartea mai înainte, oricum sunt experiențe diferite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.