Cei doi englezoi din titlu sunt una peste alta motoriști, bărboși și bucătari într-unul din cele mai apreciate cooking show-uri din UK. Pe scurt, Si King și Dave Myers, aka The Hairy Bikers.
Românul, într-o zi lungă de vară, umedă și vântoasă cum sunt zilele în regat, îi urmărea pe cei doi de mai sus într-una din călătoriile lor fix pe când se pregăteau să facă o poloneză.
Poloneza, pe numele ei de fată bigos, era și cam varză și cam de porc în aceeași combinație. Un cârnat sau poate doi erau implicați și ei. Vita nu lipsea din ecuație la fel cum și ceva afumătură era mai mult decât binevenită. O amestecătură de mare efect însă doar după ceva ore la foc molcom, conform cu rețeta de mai jos.
Curios, dar și flămând, m-am luat și eu de poloneză într-o după amiază. Și s-a lăsat cu lins de farfurii, că doar mă știți ce modest sunt.
Recomand bigos, dacă o să ajungeți vreodată prin Polonia sau dacă îl găsiți prin vreun meniu de pe la noi. Întrebați înainte dacă au pus și varză murată 🙂