Ce mai citesc

Lean Thinking

Lean Thinking is a business methodology which aims to provide a new way to think about how to organize human activities to deliver more benefits to society and value to individuals while eliminating waste. The term Lean Thinking was coined by James P. Womack and Daniel T. Jonesto capture the essence of their in-depth study of Toyota’s fabled Toyota Production System. Lean thinking is a new way of thinking any activity and seeing the waste inadvertently generated by the way the process is organized by focusing on the concepts of:

  • Value,
  • Value streams,
  • Flow,
  • Pull,
  • Perfection

Mai mult pe Wikipedia

Am fost de față la o prezentare/training despre lean thinking începută cu o atenționare din partea trainerului de a fi atenți la ce și cum prezintă, pentru că, la sfârșit, vom avea o întrebare. Inevitabila foaie de hârtie de la final avea o singură întrebare: câți pași a făcut trainerul pe parcursul celor aproape 60 de minute cât a ținut speech-ul său? Răspunsul corect, pe care niciunul dintre noi nu am reușit să-l dăm, a fost 0 (zero). Pentru că 🙂

Kepner Tregoe

kepner_tregoe

Sursa

Cele 4 întrebări care stau la baza principiului KT sunt pe cât de simple, pe atât de importante: Ce se întâmplă? De ce s-a întâmplat? Ce trebuie să facem? Ce urmează? În teorie, pe baza răspunsurile sincere, a acțiunilor normale și a unei viziuni corecte orice problemă poate fi rezolvată. Simple as that … doar că practica ne omoară. Iar că să nu perseverăm

Prieteni buni, dușmani aprigi

Deci cum poate schimba o carte ceva în bine pentru părinți și copii? O carte nu vă va spune care copil ar fi un prieten bun pentru fiul sau fiica voastră. Această decizie trebuie să aparțină copilului. O carte nu poate împiedica un grup să se coalizeze împotriva copilului vostru, la școală sau în afara școlii, dacă asta este ceea ce dorește acel grup să facă.

Înțelegerea oferă perspectivă. După cum aflăm cu toții imediat, meseria de părinte este o îndeletnicire singuratică, epuizantă, pentru care niciunul dintre noi nu este pe deplin pregătit.

Continuare

Nu citesc cărți deștepte despre cum să am copii buni. Poate că de aceea nici nu excelez în meseria de părinte după amiaza, în week-end și-n vacanțe. În plus, vârstele fetelor mele m-au prins la vârsta cea mai (ne?)potrivită, fix ca pe voi toți de altfel. Pot doar încerca să mixez 2 pătrimi kepner tregoe cu încă 2 pătrimi lean thinking și de restul parenting de pe malurile Dâmbului, într-un cocktail exploziv care să m-ajute să le duc bucuros pe toate!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.