Rezultatele alegerilor în Prahova

În Prahova au votat ieri, 16 noiembrie 2014, un număr de 442.264 cetățeni cu drept de vot reprezentând 66.44% din totalul cetățenilor cu drept de vot, puțin peste media națională.

Rezultatele finale sunt:

Klaus Iohannis – 232.216 voturi, reprezentând 52.53% din totalul voturilor acordate.
Victor Ponta – 209.948 voturi reprezentând 47.47% din totalul voturilor acordate.

În Ploiești scorul a fost de 57.6% vs 42.4% în favoarea lui Iohannis iarăși peste media națională. Procentul cel mai mare în mediul urban în favoarea câștigătorului a fost de 65.4% în Bușteni (primarul Savin, da 🙂 )iar cel mai mic în Mizil 39.2% (fieful lui Adrian Năstase de ani buni). Situația în primele 5 orașe ale județului mai jos.

PH_Urban_Iohannis

Situația voturilor în mediul urban și rural a fost, după cum era de așteptat, diferită. Klaus Iohannis a obținut 52.3% din voturile exprimate iar Victor Ponta doar 47.7%.

PH_Urban_Rural

Procentajele cele mai bune reușite de către cei doi candidați în mediul rural, pentru uzul prietenilor prietenilor voștri, mai jos:

PH_Rural_Iohannis PH_Rural_Ponta

Procentual, Klaus Iohannis a câștigat în doar 5 din cele 12 colegii, 216 din cele 622 de secții de votare și în 43 din cele 104 localități din județul Prahova dar rezultatul final nu face decât să mențină Prahova în același tipar ca la ultimele alegeri prezidențiale lucru despre care vorbeam în urmă cu 0 săptămână motiv pentru care mă nu pot să nu mă bucur că am avut dreptate.

PS: sursa cifrelor pe care am făcut analiza de mai sus este ObservatorulPH cotidianul online cu cea mai bună acoperire a evenimentelor din ziua votării pe plan local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.