Cum votează Prahova la alegerile prezidențiale?

Județul Prahova n-a fost niciodată un județ prietenos candidaților PSD-ului la alegerile parlamentare. Și asta scrie la manualul de istorie contemporană, la completarea căruia am participat. De aceea, rezultatele venite astăzi cum că VeVe Ponta a câștigat alegerile în primul tur în Prahova m-au lăsat rece. Pe ce mă bazez? Sunt 2 motive: procentele pentru Ploiești, de exemplu, sunt muuult inferioare mediei naționale și, mai ales, mintea prahoveanului ceea de pe urmă se limpezește în turul 2.

Alegeri Prezidențiale 1996

În 1996 România vota schimbarea. Lumea începea să se deștepte și Iliescu și ai lui trebuiau îndepărtați. Prahova votează cu Petre Roman în primul tur și cu Emil Constantinescu în cel de-al doilea tur de scrutin. Primele alegeri la care am avut drept de vot … ce amintiri, ce emoții 🙂

Turul 1

19961_1

Turul 2

1996_2

 

Sursa foto

Alegeri Prezidențiale 2004

Năuciți de încă un mandat al tătucului prahovenii vor din nou schimbarea. Primarul Bucureștiului la acea vreme era soluția îmbrățișată din primul tur, de data aceasta.

Turul 1

2004_1

Turul 2

2004_2

 

Sursa foto

Alegeri Prezidențiale 2009

Băsescu sau prostănacul, grea decizie pentru anul 2009. Deși în primul tur, Crin a obținut destul de multe voturi Băsescu a câștigat ambele tururi de scrutin.

Turul 1

2009_1

Turul 2

2009_2

Sursa foto

Așadar, Prahova a demonstrat de-a lungul anilor că este tradiționala sulă-n coastele molimei roșii. Că votează cu oricine dar nu cu PSD. Că este podul care unește Transilvania de capitală în lupta împotriva răului. Că Valea Prahovei și Ploieștiul, cel puțin, nu pun botul la gălețile spoite cu mălai și ulei aruncate-n scârbă.

De aceea, deși la turul ăsta Prahova a fost spoită cu roșu în toate statisticile, am încredere că prahovenii se vor trezi și peste 2 săptămâni culoarea rezultatelor va fi cu totul alta. Nu de alta, dar poate așa reușește DNA să ne scape de familia mafiotă și camarila lor, care terorizează județul de atâția ani. Pentru că un român de etnie germană poate, trebuie și o să fie oricând mai bun decât un român pur sânge care dezbină România sub pretextul că vrea s-o unească. Și pentru că printre multe altele.

PS: n-am luat în calcul alegerile din 1992 unde eram cu toții prea proști pentru a înțelege ce ni se întâmplă și 2000 unde voturile s-au dat la sacrificiu pentru a nu ajunge cu toții la mila nebunului!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.