Cum se pleacă de la Petrolul

Citez din memorie, posibil cu ceva mici erori, din istoria recentă a echipei de fotbal Petrolul Ploiești:

  • August 2013 – pleacă Bokila, din postura de golghter-killer, cu scandal și strigături, pentru că vroia prea mulți bani și în plus era prost sfătuit de către impresarul său. Oficialii spun ce vor tribunele îi cred necondiționat.
  • August 2013 – pleacă Grozav, la pachet cu sus-numitul Bokila (sau invers?) cu scandal și sume de vânzare schimbate zilnic. Oficialii se bâlbâie …
  • Ianuarie 2014 – pleacă Hamza golgheter indiscutabil și în plus singurul vârf real din atacul echipei la acea oră, la pachet cu un scandal privind viața sa sexuală extra sportivă. Oficialii sunt cei care lansează zvonurile!
  • Februarie 2014 – pleacă Boudjemaa, cu strigăte și emoții din partea tribunei. Oficialii dau vina pe familia jucătorului.
  • Martie 2014 – pleacă Cosmin Contra, antrenorul care a făcut istorie pentru club în era nouă. Oficialii n-au nici-un cuvânt de spus.
  • Iulie 2014- pleacă Guilherme, iarăși scandal și conferințe de presă incendiare. Oficialii bagă capul în pământ!
  • Septembrie 2014 – pleacă Hoban pe motiv de atitudine nesportivă în afara terenului, invective ori gesturi nesăbuite la adresa unui oficial. Oficialul tace mâlc și se laudă cu un transfer pe o sumă de ca*at!
  • Septembrie 2014 – pleacă Cristi Vlad, directorul sportiv, printre ultimii dintre cei cărora le mai curgea sânge galben-albastru în vene. Oficialii servesc rahat cu apă rece pe canalele oficiale.
  • Septembrie 2014 – pleacă Răzvan Lucescu, antrenorul care în 6 luni de mandat a reușit să rateze toate obiectivele fixate, în urma unei demisii scrise pe un colț de masă alături de un ospătar în picioare și unul tolănit pe canapeaua din dreptul mesei. Cine-i mai ascultă pe oficiali?
  • Septembrie 2014 – pleacă Marius Nicolae, managerul sportiv, hulit și respectat deopotrivă om care a spus puține și pe cale mediatică și pe cale profesională. Oficialii … care?

Recitim, tragem linie, dăm factor comun și scoatem concluziile: de la Petrolul nu se pleacă cu strângeri de mână ci mai degrabă cu șuturi în fund, oficialii au un talent remarcabil din a nu comunica, conducerea nu are experiența, valoarea sau potența pentru ceea ce doresc suporterii de la club.

petrolul_cupa_româniei_2013

În imaginea de mai sus echipa se pregătea finala Cupei României pe 1 iunie 2013. Poate cea mai bună echipă pe care o putea moșteni/primi cadou/ fura? un patron în România ultimilor 10-20 de ani. Ce s-a ales de ea ea acum după 1 an de manageriat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.