Știri fără cap

Știrea 1 – Guvernul dă afară aproximativ 3.000 de bugetari din structurile centrale (ultimii tehnocrați supraviețuitori în lumea coloraților politici?) și desființează cca 60.000 de posturi (bugetare) neocupate din toată țara. Posturile neocupate, în traducere liberă, sunt posturile păstrate pentru prietenii prietenilor partidului … Motivul? Criza, desigur!

Știrea 2 – plata taxei pe Autostrada Soarelui a fost suspendată în zilele de maximă aglomerație (= încasări maxime!!) pe motiv de aglomerație. Cum ar veni, decât să găsesc o soluție pentru fluidizarea traficului în punctele de colectare a taxei mai bine renunț la câteva milioane de euro de bună voie și nesilit de nimeni. Motivul? Economia de timp, române!

Știrea 3 – salariile bugetarilor vor beneficia de o nouă lege. Conform acestei legi unele dintre aceste salarii vor beneficia, în plus, și de o mărire. Pe principiul dacă o ai mică, nu contează dacă o meriți, eu ți-o fac mare. Și nu doar o dată, ci de fiecare dată când am eu chef indiferent dacă tu dovedești sau nu că vrei. Motivul? Și femeia de servici (sic!) votează!

Știri din ultima săptămână din lumea paralelă care trăiește în jurul meu. Citindu-le, deciziile (uneori aparent aiurea) luate pe la fabricadecastraveți sunt de 10x mai logice, morale și devreme acasă.

Ca antidot la strepezirea dinților datorată știrilor de mai sus, vă ofer (bonus) știrea 4 care spune că Ploieștiul alături de Timișoara sunt cele mai importante centre logistice din provincie. Și-mi pare tare bine că p-aci, pe lângă Caragiale, industriile automotive și  petrochimică sunt cele care fac legea. Asta înseamnă performanță, stabilitate și Casa de pensii arondată aproape.

Şi o poză dintr-un viitor luminos, mult mai luminos decât ar vrea generatorii primelor 3 știri de mai sus. Pentru că viitorul nu este doar al lor1

logsitica_ploiesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.