Jubileul reginei și inaugurarea pasarelei

Prin natura jobului am câțiva parteneri de discuții, dar nu numai, în UK, Oameni cu care săptămânal comunic relativ la jobul meu, la jobul lor, la cum e vremea la ei, la cum e vremea la noi, la starea lirei sterline sau cum ne pregătim noi de Olimpiadă.

Complet întâmplător, azi în România a fost bank holiday cu ocazia zilei fii-mei iar în UK aztăzi și mâine ei serbează jubileul Reginei. 60 de ani de domnie maiestuoasă și fericită, în limitele decenței vremurilor care au trecut peste ei toți. 60 de ani de istorie trăiți la conducerea unei națiuni, de genul Regatului Unit, nu pot fi întâmplători.

Astăzi, undeva la un mal de mare a fost inaugurată o pasarelă … în mare. O limbă metalică erectă cu singurul scop de a viola constant și permanent marea cea neagră, avuția irefutabilă a poporului român. Ocazie cu care, mormane umblătoare de români s-au înghesuit pentru a celebra evenimentul și a fi primii!

Ged, unul dintre cei despre care vorbeam la începutul articolului îmi spunea vineri că:

We are off to celebrate her Glorious Majesty, The Queen, on the joyful occasion of her ruling us for a long long time.  I will spend my holiday waving a flag and singing the national anthem!

Atunci l-am felicitat pentru eveniment și mi-am exprimat dorința să-i fiu alături, măcar în trăiri dacă nu și în simțiri. Pentru că mă simt prea nefericit de celebrarea unei amărâte de pasarele în 2012. Fără falsă modestie, suntem prea mulți în țara asta, care ne mulțumim cu prezentarea unei pasarele ca excepțional, în timp ce alții se bucură de măreția unei istorii prezente, ca natural.

Just like that!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.