Blogmeet Ploiești Septembrie 2011 – after

Dac-aş fi avut vreo urmă de îndoială în privinţa deciziei, întâlnirea de aseară mi-a spulberat-o complet. Ca de obicei, s-a vorbit mult şi degeaba, s-a discutat la subiect dar mai mult pe lângă, nimeni n-a venit să întrebe, să ceară, să comenteze ceva, toţi s-au mulţumit să bârfo-chicotească maxim cu vecinii de lângă el.

Sfat: încercaţi data viitoare să vă şi mişcaţi puţin printre ceilalţi oameni şi să vorbiţi între voi! Întâlnirile de genul ăsta tocmai asta vor să facă: socializare offline şi socialiazarea asta este destul de puţin probabilă dacă stai fix pe fundul tău timp de 1-2-3 ore. Nu-i ca la şcoală să stai cuminte-n banca ta şi să nu vorbeşti neîntrebat. Ba, din contră!

De asemenea, mi se pare un pic anormal să vii la un blogmeet, să întâlneşti offline nişte bloggeri pe care nu-i citeşti.

M-am simţit incredibil de prost când, ca acum 1 an și ceva în urmă mi s-a cerut să mă ridic în picioare şi să spun despre ce scriu eu pe blog.

Dragilor, prezența la blogmeet-uri nu este obligatorie. Nu se iau note, nu se dau like-uri, nici măcar absențe nu se dau/iau. Am văzut și aseară pe la câțiva atitudinea de am venit, m-au văzut, o mai dura mult?

Când mai este câte un invitat ar fi bine să știm câte ceva despre el. Ce face, de unde este, cu ce se ocupă …

Blogmeeturile nu durează 2 ore. Nu se stă 2 ceasuri și apoi gata, toți plecăm acasă. Cu buluceala de rigoare de parcă atenție, se închid ușile și ne prinde înăuntru. Cele mai faine amintiri de la blogmeeturile noastre eu unul le am de la discuțiile de după, de la after-party-uri. Atunci se dau drumu la vorbe și se face și treabă. De aceea, singurul lucru care mi-a plăcut cu adevărat aseară a fost sesiunea de după și le mulțumesc celor prezenți pentru asta.

Poate a fost ultimul blogmeet la care am participat. Îmbătrânesc și nu mai am răbdare să merg de-a bușelea. Nu-mi place ce se face, cum se face și nici n-am nicio putere să schimb ceva deși am încercat. Poate o să fac altceva dacă mi-o veni pofta, deși nu prea cred (chiar aseară mi-au venit niște idei …).

În rest, să ne citim voioși.

PS: Neydamn mulțam fain și de prezență și de băută și de povești. Poate ne-om mai vedea vreodată. Sănătate și-un praz verde!

10 thoughts on “Blogmeet Ploiești Septembrie 2011 – after

 1. Waven, foarte sincer intreb acum : mai degraba decat blog meet-urile la care nu se incheaga nimic, nu mai bine ne vedem cu cate o ocazie de baute/vorbite/glumite, gen Ciclism blog meet sau initiativa propusa de Cojo, cu biliardul?
  Eu intreb, fiindca sincer la socializari de genul asta cred ca ne-am simti cu totii mult mai bine.
  Fiindca alminteri de la blog fiecare doreste altceva, deci prea multa coerenta la un blog-meet n-are cum sa existe.
  Dar o comunitate … in contextul asta mie mi-ar placea sa existe.
  Cat de caraghioasa este perpesctiva asta a mea?

 2. Blogmeet-urile ofuscuoase cum imi place mie sa zic, mai degraba le pui undeva in jurul ore 12 dupa amiaza si nicidecum in fata unei beri. Socializarea o faci cand omul este relaxat si destul de comfortabil cu oamenii din jurul sau. Trebuie sa lasi toata timiditatea la o parte si sa te duci cu mana intinsa ( nu te gandi ca cersesti ) si sa zici “Ba noroace eu sunt…..”.
  Cum e vorba la olteni , sanatate si virtute s-avem bani s-avem ce… manca ! 😀
  Cu respect domnul, mi-ai intrat la inima atat ti-o zic 😀 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.