Specialişti în furt de aur

Ce-mi place mie la români este că DUPĂ ce se întâmplă ceva dubios sau necurat sau ilegal toţi se dau experţi şi dau detalii despre cum ştiau ei ÎNAINTE că ceva nu este normal, corect şi, desigur, legal pe-acolo.

Acum după furtul anului/secolului/mileniului în valoare de 7 milioane de lei (ne-am răzgândit, doar 1 milion de euro) în bijuterii de aur, trebuie să apară specialiştii care ştiau ei sigur cum se fac genul ăsta de transporturi. Fără asigurare, fără maşini securizate, fără personal specializat şi, normal, fără bon fiscal. Ei aveau informații despre firme care practică, pentru preţuri mai mici decât cele normale, transporturi de tip şi nu doar pentru bijuterii.

Vom avea pe TV timp de 2-3 zile o invazie de specialişti (doamna Tatoiu, sunteţi în ţară? Aveţi roaming-ul activat? Puneţi-vă telefonul la încărcat repedeee…) de genul celor de mai sus. Vom avea şi poliţişti specializaţi în misiuni de acest risc, oameni care din asta trăiesc şi asta mănâncă dimineaţa, la prânz şi seara. Vom avea incitaţi consultanţi de specialitate care lucrează cu cele mai mari nume din domeniul transportatorilor de valori mondiali. În aceste 2-3 zile, vom deveni cu toții, asemeni lor, specialişti incontestabili.

Desigur, toate astea se vor întâmpla după ce în plină zi pe o autostradă o banală maşină neagră a oprit brusc o altă banală maşină neagră şi a furat din ea 2 saci cu aur. Doar în România. Şi doar în 2011. Super ofertă!

PS: alt specialist, unul adevărat de data asta 🙂

3 thoughts on “Specialişti în furt de aur

  1. Ce, nu știai că aurul e metal greu? Un chil de aur cântărește cât 2 chile de tablă sau cât 4 chile de aluminiu. Fiecare metal se cântărește cu chilul lui!
    :)):)):))

  2. bine ca nu erau 8Kg de mercur, ca incapeau fix intr-o sticla de 1 litru :))

    A incercat unu sa care asa niste sticle vopsite in alb chipurile cu lapte pentru bebelus. Cand a luat vamesu sticla “de un kg” in mana i-a dat toate legile fizicii peste cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.