Statistici legate de twittosfera ploieșteană

M-am jucat puţin cu statisticile oferite de către Export.ly în ceea ce priveşte lista twitteriștilor din Ploiești. Pentru că Bogdan, părintele și întreținătorul listei a făcut un update important cu vreo 30% conturi noi tot ce aveam eu pregătit am aruncat și-am reluat toată munca, dar nu-i nimic mi-a făcut plăcere 🙁

Câteva puncte interesante privind starea twittosferei locale:

  • deja peste 200 de conturi (descoperite!) care au trecut la adresă Ploieștiul;
  • cel mai vechi cont va împlini anul acesta 4 ani;
  • un heavy user cu peste 5k de followeri;
  • 2 useri ploieșteni apar listați în peste 400 de liste;
  • 1 cont transmite peste 100 de mesaje pe zi.
Disclaimer: în topurile de mai jos 2 conturi au fost urmărite în mod excepțional pentru că așa a vrut cel care scrie aceste rânduri. Nu aștept și nu încurajez comentariile negative pe această temă.
Mai jos un top 10 al celor mai urmărite conturi după numărul de followers-i desigur. Primele 10 conturi au toate peste 1000 de oameni în spate cu Raavi lider absolut. Cei 10 de mai jos au peste 40% din numărul total de followers ai celor listați!


Numărul de twitturi generate de fiecare cont în parte este punctul de sortare care a generat topul de mai jos. Cristianvasile lider cu peste 25k de twitturi, Kriogen felicitări pentru locul 2 🙂 Primii 10 au generat 45% din twitturile ploieștene! (singurul meu top 10, ura!)

În funcție de ziua de naștere un nou top, o nouă clasificare. Sorinake lider cu 2 săptămâni în fața urmăritorului și ceva interesant 4 din primii 6 au legături cu industria muzicală.

O categorie oarecum neconcludentă, dar pentru că am muncit ceva mai mult la ea am inclus-o totuși, este cea legată de vorbăreții pe Twitter. Spun că este neconcludentă pentru că datele pe care le-am avut eu la îndemână nu mi-au permis o monitorizare exactă și am obținut tweets/zi împărțind numărul de tweets la zilele de când contul este activ. parcatotAna lideră detașată în acest sens și pe locul 2 Lyvy2a o altă fată lucru deloc surprinzător aș zice eu 🙂

Listarea ca și termen de comparație reprezintă motivul ultimului top. Doi din fruntași topurilor de mai sus pe primele poziții aici. wavenro și bogdancojo cei care sunt responsabili pentru toate informațiile de mai sus sunt colegi în acest top cu numere legal de listări cu un avantaj pentru Bogdan el neapărând pe propria listă!

Astea sunt cifrele actuale, conform listei la această oră (lista este vie și se modifică pe zilnic așa că cele de mai sus sunt cu siguranță depășite, don’t worry) cine are urechi să audă cine știe cum să le folosească este invitatul meu.

 

PS: Cu un Like pe Facebook toți suntem datori. TU l-ai dat?

13 thoughts on “Statistici legate de twittosfera ploieșteană

  1. Şi cred că o paralelă între câţi urmăritori are un user şi câţi urmăreşte ar fi de asemenea interesantă. Asta pentru că sunt foarte mulţi care dau imediat follow doar pentru că li s-a dat follow. Cu alte cuvinte… n-au un motiv concret pentru care vor să-l urmărească p-ăla, dar parcă se simt datori să întoarcă gestul.

    Şi în strânsă legătură cu ce am scris mai sus… un top ceva legat de relevanţă ?! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.