Dă-mi o idee și-ți dau 100 de lei

Săptămâna trecută am făcut un fel de experiment. Unul riscant și la adresa căruia chiar și eu eram sceptic. Și care speram să-mi dovedească că titlul pe care-l alesesem a fost prost și nefericit ales.

Ce am spus în Postul ăsta nu e pentru tine (căci despre el este vorba) în urma unei discuții întâmplătoare avute ieri cu George, Haotik şi Kriogen, va ajunge mai departe. Ideea mea de a căuta idei, a fost preluată şi de ceilalţi şi, în plus, de data asta avem şi o recompensă pentru cea mai bună idee. Recompensă care nu este nici şocant de mare, şi nu este nici excitant de atrăgătoare dar poate fi suficient de motivantă pentru oricine: 100 de lei.

Aşadar, eu vă aştept în continuare cu idei bune de transpus în viaţa noastră a locuitorilor oraşului Ploieşti, cu dorinţe de implicare în scopuri sociale, cu iniţiative privind îndreptarea unor erori în viaţa cetăţii sau cu metode de a o face mai bună. Proprietarul ideii poate fi, dacă doreşte, coordonatorul implementării acesteia sau simplu voluntar în cadrul acţiunii. Pentru că da, vrem ca ideea nu doar să câştige 100 de lei ci prin punerea ei în practică să câştige, pe cât posibil, cât mai multă lume din jurul nostru.

Şi pentru că propunerea lui Bogdan de la precedentul meu articol mi se pare în continuare foarte bună, îmi permit să o înscriu eu în locul lui ca primă idee în concurs:

Eu sunt sigur ca in multe localitati din Prahova, biblioteca comunala este doar cu numele … ca ceva de citit pe acolo nu gasesti. Ar fi interesant sa facem o actiune pentru cei care doresc sa doneze carti pentru a le duce apoi unde este nevoie. Eu sunt dispus sa donez aproape 1 TONA de carti si reviste. Stiu ca poate s-a mai facut … dar sunt sigur ca inca mai sunt multe carti demult uitate prin rafturile voastre.

Aceasta este genul de idee cu care eu nu vreau să demonstrez că cititorii mei sunt mai inteligenţi decât ai altora 😀 dar pe care pot şi o recomand cu plăcere. Aştept în continuare şi alte idei, indiferent cât de banale, utopice ori greu de transpus în practică vi s-ar părea oraşul ăsta POATE găsi resursele (de orice fel) pentru a le aplica.

Mulţumesc!

LE: uitasem să spun că avem şi o dată limită pentru primirea ideilor şi anume 10 iulie. 2011, desigur!


Voteaza Fillr

10 thoughts on “Dă-mi o idee și-ți dau 100 de lei

 1. O idee simpla: facem niste postere, micute, pe care scriem: “cine mai arunca gunoiul pe jos e un/o …” si o poza, dupa zona in care punem posterul: un porc, un bou/o vaca, un magar si tot asa.
  Afisele le lipim pe cosurile de gunoi sau pe stalpi.

 2. Simpla initiativa de public health: screening gratuit pt. idei suicidare. Uite formularul. Cineva trebuie sa-l traduca o data si in romaneste si sa-l imprastie pe acolo, plus sa adauge la sfarsit ca a cere ajutor in caz de urgenta = simplu, a suna la 112 (sau, daca s-o infiinta vreodata vreo linie hot-line, trebuie pus si numarul acelui telefon). Eu zic ca trebuie antrenate si Politia Ploiesti plus eventual Primaria in initiativa, dar asta depinde de voi daca aveti incredere in ei. (Eu in Politia romana am, pe primar nu il cunosc.)

  http://www.stopasuicide.org/downloads/Sites/Docs/StopASuicide_SuicideRiskQuestionnaire_Military.pdf

  Folosesc acesta ocazie sa va fac Spam pe blog si cu aceste indicatii pretioase:

  1. Say “NO” to drugs ! (inclusiv etnobotanice si cannabis); (nu sunt incluse medicamentele prescrise pe retete de diverse culori de catre medici autentici autorizati)
  2. Always wear protection ! (inclusiv casca la biciclisti, motociclisti, centuri de siguranta, kevlar cand e ordin, condom obligatoriu)
  3. It is forbidden and illegal (cf. Art. 29 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului a UN si a Codului Nuremberg) to attempt or commit suicide.

 3. Sunt o groaza de centre de inchirieri biciclete in Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Iasi etc. insa nici unul in Ploiesti. Sa incercam sa facem o campanie de promovare a mersului pe bicicleta, sa implicam autoritatile locale, sa incercam convingerea unor proiecte gen I Velo sa deschida un centru si in Ploiesti, sa facem un traseu gen Masa critica (ca in Brasov) etc. Intr-un cuvand sa promovam mersul pe bicicleta in Ploiesti.

  • Şi ca să continui ideea şi s-o duc la alt nivel, aş zice că la cât este de mic Ploieştiul să-l transformâm într-un paradis românesc al bicicliştilor! Hmmm … like!!! Dar e nevoie de multă muncă pentru asta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.