Surse de informare locale – azi, PrahovaTV

Ieri a fost o zi mare pentru postul TV local PrahovaTV. ARBOmedia le-a confirmat faptul că sunt cea mai vizionată televiziune locală din Prahova, că au cea mai bună acoperire şi cel mai ridicat daily reach. Detalii în articolul de la Dragoş Pătraru şi în viitorul articol care va avea înregistrarea emisiunii Atitudine de aseară. Felicitări pentru faptul că sunt pe primul loc deşi ei ştiu mai bine că nu sunt decât cei mai buni dintre proşti (Pătraru a spus-o, nu eu :D).

Sunt 2 lucruri asupra cărora aş vrea să atrag atenţia:

  1. PrahovaTV aşteaptă idei, oameni, formate noi şi cu potenţial pentru a spori calitatea programelor oferite. Se aude blogosPHeră?
  2. Pe locul 2 ca sursele de informare locale pe Prahova este INTERNETUL.

Ceea ce nu poate decât să pună pe gânduri pe TOŢI cei care activează în online-ul local. Internetul este peste radiouri şi peste ziare în condiţiile în care în Prahova, informaţia online este transmisă cu picioarele. Media online din Ploieşti/Prahova este pe locul 2 în top dar asta doar pentru că cererea este mare şi în niciun caz nu este poate fi un motiv de mândrie din partea amatorilor realizatori de media online.

Discuţia-i lungă aşa că aştept replici 🙂

9 thoughts on “Surse de informare locale – azi, PrahovaTV

  1. Prahova TV , Sebastian Gita, Realitatea , S.O.Vantu normal 🙂 ce erau sa spuna , ca Alpha TV sunt pe primul loc?
    Despre Internet este adevarat , insa nu cred ca sunt prahoveni care citesc presa locala on-line.Dar am o intrebare si anume: Care presa on-line locala? Glumele alea de site-uri?Imi pare rau dar stam foarte prost la capitolul presa on-line locala.
    Te salut!

    • Stăm caraghios de prost la presă online am spus-o şi mai sus şi în urmă cu 1 an şi în urmă cu 2 ani … Cu toate acestea, public există şi poate fi educat/învăţat să caute informaţia de care are nevoie online. Trebui să fii de acord cu mine în această privinţă 🙂

  2. Eu cred ca Internetul a castigat teren si va mai castiga teren din urmatoarele motive:

    1. E mult mai usor de accesat. Totul se poate face in timp real, nu ca la TV. De exemplu, daca vreau sa citesc stirile pe net, intru cand vreau. La TV, trebuie sa astept stirile de la ora X.

    2. Sunt mai multe surse de informatie. TV-ul e doar una, iar opiniile poarta automat semnatura unei singure echipe, oricat de obiectiva ar fi ea. Pe net, pot citi despre ce a mancat Volosevici la micul dejun din 4-5 sau 6 surse.

    3. Unii dintre bloggerii locali fac asta din pasiune. Orice lucru facut din pasiune va fi mai bun decat acelasi lucru facut din plictiseala sau obligatie.

  3. foarte corect si obiectiv, asa cum te cunosc deja din ce scrii. Atata vreme cat pe noi o sa ne intereseze ( nu pe noi doi, probabil) ca pe primul loc e Alpha sau Prahova, o sa ramana totul la acest nivel de discutie si de asteptare, iar proportional din partea lor, de oferta si implicit de calitatea/diversitatea ofertei lor de programe…e clar mult de discutat, e clar ca istoria merge inainte cu sau fara…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.