Steaua voastră cea de toate zilele …

Am mai spus că nu sunt patriot. Nu mă bat cu cărămida-n piept și nu urlu-n gura mare gooool sau am luat ursu’. Felicit fotbal_steauaînvingătorii, dar atât. Nu am niciun fel de erecție (sentimentală, inteligentă, sexuală …) la asemenea evenimente. Take me or leave me!

Într-un fel sau altul am tot fost porcăit în seara asta pentru că nu țin cu Steaua. Pentru că-mi este indiferent ceea ce face o echipă de fotbaliști profesioniști. În timpul programului și pe banii lor. Tot așa cum indiferente îmi sunt și florăresele din piață. Sau vânzătorii de la magazinul de obiecte sanitare de la colț. Tot profesioniști și ei și tot în timpul programului și pe banii lor și ei.

Acum, argumentul suprem pentru care eu sunt un răuvoitor, nedemn, un nimeni demn de milă (sau poate mai rău, chiar dușman de clasă!) este că, în micimea mea, nu reușesc să înțeleg multiplele avantaje pe care această victorie mi le aduce mie că cetățean europ român, neamului meu ortodox strămoșesc și mai ales mult iubitei mele ţări, România.

De aceea, am stat mi-am stors creierii și am alcătuit o listă a acestor beneficii pe care să mi le repet seara înainte de culcare. Lista:

 • .
 • .
 • .
 • .
 • .
 • .
 • .
 • .
 • .

Exact! Asta cred eu că mi-a adus mie și i-a adus țării mele victoria Stelei din această seară. Tot respectul pentru cei care simt/cred altceva și-i invit să share-uiască și cu mine impresiile lor.

Ca fapt divers, absolut toții englezii pe care i-am întrebat dacă se simt englezi când o echipă de club englezească (alta decât cea ai căreia suporteri sunt) mi-au răspuns, NU! Dar eu sunt încuiat …

În rest, România mea este reprezentată de o echipă națională, bună/rea, asta e – alta n-am pentru care, când mi-e dor de fotbal, râd și plâng și urlu și înjur și mă rog și beau și chiui și-mi rod unghiile și-mi crește tensiunea și apoi iarăși râd și plâng și …

La final, Much Ado About Nothing vă spune ceva?

LE: Nu țin nu Steaua, nu sunt român.

4 thoughts on “Steaua voastră cea de toate zilele …

  • Atunci s-a făcut atâta gălăgie în jurul meciului și mai apoi în jurul rezultatului? Atunci a fost un meci România – MU? NU, de aceea și atitudinea mea a fost alta.

   • Singura problemă cu meciul de aseară a fost faptu’ că Steaua a fost echipa românească din teren. Dacă era orice altă echipă românească, nu era nicio problemă. Dar când e vorba de cea mai iubită echipă din România, care are conducerea pe care o are, atunci apar problemele.

    S-a făcut destulă gălăgie şi după victoria CFR-ului, dar oamenii s-au rezumat strict la ce-a fost normal: “bravo, bă, că i-aţi bătut!”.

    Sau poate nu raţionalizez bine treburile. Cine ştie…

    • Da, eu am taxat „zgomotul” exagerat creat în jurul meciului. Iar din cauza zgomotului a apărut și extremistul „trebuie să ții cu Steaua pentru că dacă nu o faci ești prost”.
     Iar la asta eu am alergie și trebuie să reacționez 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.