Festivalul Castanilor Ploiești 2012

Festivalul Castanilor este singurul festival de muzică cu vechime și recunoaștere care se desfășoară în Ploiești. Asta ca să știe toată lumea încă din start despre ce vorbim. Anul acesta are loc cea de a 13-a ediție în perioada 5-6 octombrie. Festivalul, care în ultimii ani poartă numele unuia dintre inițiatori, jurnalistul Gabi Dobre este conceput ca un eveniment care are scopul readuceri în atenția publicului amator a unui gen muzical neîndreptățit în ultimul timp, folkul.

Și anul acesta Festivalul Castanilor va avea loc în sediul Teatrului Toma Caragiu. Detalii despre programul festivalului la unul dintre partenerii media site-ul Forefer Folk.

Vorbeam acum aproape 1 an cu Marius Matache despre festivalurile de muzică folk pe la care se mai plimbă el. Și-mi povestea despre treaba super faină pe care tocmai o făcuseră la Alba Iulia și ajutorul pe care-l primiseră de la o mână de bloggeri în promovarea și buna acoperire a evenimentelor din cadrul festivalului.

Poate ca urmare a acelei discuții, Marius oferă bloggerilor ploieșteni șansa de a face ceva frumos atât pentru un festival de muzică bună cât și pentru un oraș în care evenimentel de acest gen sunt mai mult decât rare. Dacă sunteți doritori în a promova acest festival vă invit să-l contactați pe Make pentru mai multe detalii. Știu, nu se dau pișcoturi, dar aveți șansa să ascultați muzici faine și în plus să fiți, poate pentru prima dată mulți dintre voi, bloggeri oficiali ai unui eveniment chiar în orașul vostru.

4 thoughts on “Festivalul Castanilor Ploiești 2012

  1. La recitalul lui Andrei Paunescu,la un moment dat au aparut si niste rockeri.Ingrijiti,cu pletele prinse si printre ei si o fata,care cred ca venea direct de la scoala.Fata si un baiat s-au asezat chiar pe locurile,din fata juriului (juriul se retrasese),au privit, s-au fatatit, s-au invarrtit, pana au luat unul dintre buchetele de pe masa.L-au mirosit, s-au fatait si apoi au iesit din sala cu tot cu el.Un pic in stanga,un pic in fata si dusi au fost.Mi se pare jalnic, patetic, rusinos.
    A doua seara: un el si-o ea,cam pe la 35-40 de ani.Ei i se face foame,la pauza revine singura.Dupa cateva minute apare si el,cu o punga de hamburgeri.Patru a mancat,acolo, pe scaun, n-a avut macr bunul simt sa mearga in foaier,ca erau printre ultimele locuri,nu deranjau pe nimeni.Cand a cantat Mike Godoroja au plecat.
    Din pacate a intrat nesimtirea si la teatru.
    In rest,mi-a placut enorm “sa bat din palme si sa cant cu prosti”,cum mi s-a spus,cand am zis oamenilor,unde sunt,de nu pot vorbi la telefon.

    • Știi cum zicea un tinerel chiar mai ieri: „Cultura costă şi nu-i relevantă! ”. Și e ditamai formatorul de opinie, cu emisiune la TV, tânăr și frumos cum noi n-am fost niciodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.