De ce să fii împotrivă?

Să fii împotrivă este cel mai reprobabil rol pe care ți-l poți alege dintre cele pe care le ai la dispoziție pe scena vieții.

Ce înseamnă să fii împotrivă?

De exemplu, să nu înghiți pe nemestecate porcăriile servite pe farfurii de argint, indiferent cât de mare ți-e foamea. Să nu primești minciuni frumos poleite fără a cerceta ce se află sub ambalajul strălucitor. Să nu te lași până nu descoperi adevărul bine ascuns în spatele cuvintelor frumos meșteșugite. Să ai curajul să țipi, să urli, să muști, să lovești pe toți cei care stau între tine și adevăr, sau între tine+adevăr și restul lumii.

Nimeni nu-i iubește pe cei care sunt împotrivă!

Pentru că de obicei ei sunt cei care strigă în gura mare, lucruri grele. Ei sunt cei care-ți atrag atenția, chiar în mod public, când greșești. Ei sunt responsabili cu scotocitul prin istoriile deseori urât mirositoare și cu scosul la iveală a tot felul de cadavre de mult împuțite. Ei sunt cei care insistă să respecți regulile și să nu depășești limitele bunei cuviințe. Tot ei sunt cei care au în grijă, deși neoficial, respectarea drepturilor și libertăților tuturor celor din cetate.

Ce câștigi fiind împotrivă?

De cele mai multe ori, pierzi. Pierzi falși prieteni, pierzi posibili viitori bani, pierzi iluzorii sentimente de bine. În schimb, rămâi cu obrazul subțire, cu mâinile curate și chiar cu mintea limpede. Iar uneori, din ce în ce mai rar și nici măcar obligatoriu, câștigi din partea celor din jur respectul pentru ceea ce ai făcut, admirația pentru perseverență sau chiar recunoștința pentru că ai avut curajul.

Și atunci, de ce?

Unora nu ne place minciuna. Nici fățărnicia. Nici egocentrismul. Nici narcisismul. Nici pupincurismul. Nici … nici … Și, pe lângă asta mai suntem și, genetic structurați, alergici la cele de mai sus. Ori alergia asta ne îndeamnă la fapte reprobabile în ochii multora și la o încadrare din partea altora de hateri, de exemplu. Alergia asta nu ne permite să stăm nepăsători în fața proștilor care cred că pot să calce pe oricine în picioare pentru 30 de arginți. Nu ne permite să asistăm liniștiți la lecții de moralitate predate inconștient și incoerent de către curve penale cu anale groase în meserie. Nu ne permite să lăsăm cantitatea să calce în picioare calitatea, când vorbim de standarde și clasamente.

Continuarea … în curând!

 Foto via

 

3 thoughts on “De ce să fii împotrivă?

  1. Prefer să fiu Gică-contra fără argumente decât să mă aliniez în rând, doar din principiul de a nu fi confundat cu alții, doar că de obicei dacă n-am argumente stau deoparte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.