Idei pentru managerul din tine

Cum ultimele rămășite ale genei managementului par că mi s-au fi atrofiat în ultima vreme m-am gândit să fac ceea ce face toată lumea când nu poate să facă și anume să dea lecții. Lecții pe care, recunosc, le-am trăit pe pielea mea poate mai des de partea nepotrivită.

Livrează când ai promis.

Un mare NU pentru dacă … /poate …/ să vedem … . Chiar dacă costă mai mult, deși dormi mai puțin, poate te  și doare – livrează! Și cu siguranța data viitoare promisiunile vor fi mai realiste sau mai cuminți. Și vei dormi mai bine sau mai liniștit.

Sinceritatea în echipă nu face decât binedoar_o_idee

Și la bine, și la rău le ești dator coechipierilor cu prezentarea realității oricare ar fi ea. În plus, sinceritatea este urmată de încredere, respect și cu puțin noroc chiar prietenie.

Concentrează-te important, nu pe urgent!

O greșeală mai mult decât frecventă cu atât mai des întâlnită cu cât nivelul de experiență este mai scăzut sau cu cât sentimentele celor implicați sunt mai expuse.

Știrile proaste circulă repede. Ajută-le!

Fii tu cel care le dă mai ales dacă te privesc direct. Cu cât problema este descoperită cu atât sunt mai mari șansele să fie rezolvată. Mizeria de sub covor nu poate decât să se împută.

Apa trece, ce e scris rămâne scris.

Strângerile de mână sunt pentru domni, viața însă-i o curvă. Dacă-i scris și dat mai departe nu poate decât să te ajute atât pe tine cât și pe cei ce practică jocul după aceleași reguli ca și tine.

Dacă n-ai nimic (bun!) de zis, taci!

Cel puțin jumătate din timpul pierdut în ședințele noastre de zi cu zi ar putea fi evitat dacă toată lumea ar vorbi doar dacă au ceva de zis, nu?

(Re)Cunoaște-ți limitele, mai ales de față cu tine.

Să știi că nu poți face întotdeauna, totul perfect și mai ales de ce este absolut firesc. Supra ca și sub-evaluarea sunt adesea mai periculoase decât cei mai mari inamici.

Deși votul este democratic, efectele lui nu fac bine la afaceri.

O decizie bună nu se poate lua ca urmare a unui vot democratic pentru că nu întotdeauna voturile sunt egale, votanții cunosc toate variantele sau procesul de votare este transparent.

 Contrazis sau aprobat, depinde doar de cum te vinzi.

Faptele car vin și însoțite de dovezi echivalează cu un careu de ași. Doar că orice cacealma suficient de bine susținută o poate bate. Joacă-ți cărțile, indiferent cât de bune sunt, cât de bine poți.

Fii tu însuți!

Mai devreme sau mai târziu obosești sau te saturi. Și nu știi lângă cine cedezi, pe cine vrei să te sprijini și de ajutorul cui ai avea nevoie. Pentru că, la sfârșitul zilei oricum te uiți în oglindă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.