Recomand: Child 44 și X+Y

Imposibil să nu știi poza asta. Soldatul sovietic călcând în picioare cel de-al treilea Reich și stabilind, cu fapte, superioritatea comunismului în fața putregaiului vestic. child44Povestea filmului Child 44  îl urmărește pe protagonistul pozei, ajuns peste ani mare în poliția mai mult sau mai puțin secretă a Mamei Rusia.

 

Nu sunt crime în Paradis.

Nu pot exista omucideri în Paradis.

Ştiţi că nu există asasini în Paradis.

Paradisul în care zeci de mii de oameni mureau zilnic de foame, frig, frică sau alte întâmplări nefericite nu putea crea criminali odioși. Paradisul în care noul om se năștea în fiecare zi mai viguros nu era capabil să genereze un criminal în serie ai cărui victime să fie copiii.

Sau cel puțin asta încearcă să spună acest film pentru care nu te-aș sfătui să iei de bună nota de pe IMDB. Sau vreo părere rătăcită găsită pe un oareșcare blog …

 

Pe de altă parte, X+Y (A Brilliant Young Mind) este fix genul dex+y film căruia nu prea ia ce să-i reproșezi. Mai ales dacă ai simțit cea mai mică plăcere când, în vacanța de vară, trebuia să-ți faci temele la matematică. Sau dacă ai vrut vreodată să te ascunzi în spatele autismului nedeclarat pentru a scăpa de toți umanii neconformi din jurul tău.

Pentru că nu vorbesc prea mult, oamenii cred că n-am nimic de spus, sau că sunt prost. Dar nu-i adevărat. Am multe lucruri de spus. Doar că îmi este teamă să le spun.

Ştiu că sunt ciudat în multe feluri. Cred că văd lumea diferit faţă de alţi oameni. Mereu am fost aşa.

Un puști adolescent aflat într-un cantonament  pentru olimpiada de matematică cu naționala UK este „împerecheat” cu o chinezoaică de aceeași vârstă, pentru o mai bună legătură între cele două popoare și școli de matematică, oarecum, diferite. Că tânărul Nathan ajunge să caute formule matematice care să-i explice primii fluturi din stomac nu-i o problemă. Dar că ajunge să-și recunoască incapacitatea de a rezolva formula găsită rătăcită printr-o carte … priceless!

 

One thought on “Recomand: Child 44 și X+Y

  1. Navigand pe netul romanesc iata ca am gasit pe saitul dumeavoastra.
    Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea articolelor de pe acest sait si va doresc cat mai
    mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.