De ce plătim noi apa caldă de la București?

Unul din titlurile pe care mi-au căzut ochii astăzi a fost:

Banii pentru Aeroportul Brasov au fost dati de Victor Ponta bucurestenilor pentru a plati restantele la apa calda! 100 milioane de euro! Este corect?

Terifiat, îngrozit și, desigur, rămas prost am dat un click și-am citit. Și m-am bucurat aflând că euro a ajuns la paritate cu leul, dacă suta debucurești milioane de euro din titlu s-a transformat într-o sută de milioane de lei în articol. M-am întristat că totuși Brașovul n-o să aibă nici tura asta bani de aeroport din cauza conspirației dintre primul spion al țării și întâiul doctor al capitalei.

M-am întristat și pentru că din banii ăia poate se reabilita și singurul hipodrom din țară de la Ploiești, sau poate se moderniza facultatea aia de la Cluj, poate prin vreo alte 2-3 orașe se mai amenajau niște parcuri iar prin altele se mai dotau niște spitale. Sau poate doar se plăteau abecedarele pentru că deja au trecut 30 de zile de la începerea școlii și nimic …

De fapt, circuitul apei calde în natura capitalei este mai mult decât complicat și include ELCEN, Distrigaz și RADET (detalii) iar soluția găsită de ăia doi proști politicieni de mai sus este umilitoare. Pentru ceilalți 18 milioane de locuitori din afara Bucureștiului și celălalt milion de bucureșteni care și-au plătit datoriile.

Dar, știu că, de fapt, e doar un alt fel de pomană electorală. Kilu’ de ulei și punga de mălai de la alții la București se cheamă apă caldă. Săracii!

Cel mai trist este că banii ăia de fapt vin de la cei mai mari infractori din țara asta …

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.