Review Evolio Aria Mini

Zilele trecute am primit de la Evolio cel mai nou produs al lor tableta Aria Mini. După cum spuneam și cu ocazia lansării, Evolio au reușit să aducă pe piață un produs foarte bun din punct evolio_aria_minide vedere al performațelor în raport cu prețul.

Tableta a rezistat cu brio atât la browsing cât și la joacă. Bateria nu ținea foarte mult, în jur de 4-5 ore, dar nici eu nu m-am purtat cu blândețe. Din fericire, ciclul de încărcare durează foarte puțin folosind încărcătorul de priză așa că pauzele de respiro nu sunt foarte mari. De remarcat, faptul că încărcarea bateriei este posibilă și cu ajutorul cablului USB conectat la un PC sau laptop.

Nu m-așteptam la o calitate deosebită a camerei foto, pentru că nu-s genul stupid, dar trebuie să recunosc că am fost puțin dezamăgit de calitatea pozelor. De asemenea, încălzirea în partea din stânga-jos poate genera puțin inconfort persoanelor sensibile deși mie nu mi se pare un inconvenient serios.

Pe scurt, specificațiile tehnice ale tabletei mai jos:

[table id=6 /]

După cum se și vede din detaliile tehnice nu este un vârf de gamă decât, poate, pentru adepții curentului made in România. Cu toate acestea experiența folosirii tabletei însă este una foarte bună. Ecranul arată și se vede bine atât în condiții de lumină intensă  cât și pe întuneric. Recunosc am folosit luminozitatea dată la maxim tocmai pentru a o testa în condiții de folosire extremă.

Receptorul GPS integrat este unul din plusurile indubitabile ale tabletei. Datorită lui am folosit device-ul pe post de navigator GPS și, odată ce conectarea la sateliți s-a realizat, localizarea a fost una excelentă și foarte precisă chiar și după 2 zile de pauză și 100 de km distanță. De aceea, o recomand ca primă alternativă chiar și celor care au în plan achiziționarea unui GPS. Poate chiar în combinația realizată de cei de la Televoice împreună cu kit-ul de navigație.

Una peste alta, nu doar că recomand Aria Mini dar eu chiar mi-am cumpărat-o. Era la ofertă și dacă tot mi-a plăcut … 🙂 Apropo, de preț acesta este de 769 de lei varianta doar cu wi-fi sau 1049 varianta cu 3G încorporat.

Avantaje:

 • prețul;
 • calitatea ecranului;
 • receptorul GPS;
 • garanția (de 5 ani!);
 • conectivitatea.

Dezavantaje:

 • autonomia;
 • camera foto;
 • butoanele neinspirat amplasate.

 

2 thoughts on “Review Evolio Aria Mini

 1. De la un timp eu sunt pasionat de autonomie unui apar, orice ar fi el, telefon,laptop, mp3.
  Insa din cate am inteles o tableta nu dureaza mai mult decate ore, exista una care sa fac exceptie?
  Multumesc anticipat pentru raspuns!

  • Excepții nu există, autonomia nu este încă o problemă „rezolvată” nici la tablete cum nu este nici la smartphone-uri. MP3-urile fac, desigur, excepție!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.