Întoarse ca la Ploiești via Iulian Bădescu

Pentru cine nu știe, Iulian Bădescu este primarul Ploieștiului. De 7 luni. Timp în care nimic n-ar fi avut timp să se nască în orașul Iulian_Bădescu_primar_ploieștiăsta nici dacă onor primarele ar fi fost super-potent, mega-viril și ultra-fecund. Ceea ce nu înseamnă că nu e. Dar nici că e. Mai avem vreo 3 ani jumătate să ne dăm exact seama despre potențialul domnului Bădescu. Potențialul administrativ desigur …

Cert este că, domnul Bădescu după 7 luni de mandat încă se are bine cu presa. Desigur cu aceea parte a presei cu care s-a avut pe bune și înainte de alegeri. Astfel încât, la început de an ce dă mai bine la imagine decât un interviu asezonat într-un ziar respectabil. Un interviu în care edilul răspunde ce vrea, la întrebările care-i plac puse exact cum trebuie de un ziarist, nu-i așa, imparțial.

Din interviul apărut în AltPHel, după o minuțioasă analiză pe text, mi-am permis să extrag câteva idei principale. Nu de alta, dar lumea uită repede și e bine să mai și scriem pe undeva vorbele politicienilor dacă nu pentru a-i putea trage la răspundere vreodată, măcar pentru a arăta că ne pasă/

Așadar, ce-a făcut primarul Ploieștiului până acum:

 • a mărit taxele și impozitele locale – deși putea să n-o facă!
 • a uitat brusc de pensia municipală – bineînțeles nu sunt bani la buget. Să-i spun eu Cine e pe primul loc conform șefului său de partid și cum se face un buget?
 • a stat și s-a tot plâns de greaua moștenire – nu se știe dacă-i cea pe care i-a lăsat-o Volosevici sau Calotă sau Toma. Gurile rele ar spune că-i numai vina predecesorului dar așa spun ele de mai bine de 2000 de ani pe aceste tărâmuri așa că …

Mai interesant decât ce-a făcut este ce intenționează să facă iulian Bădescu de acum încolo și anume:

 • un spital de pediatrie – clădirea primită moca de la un terț, „Banii [n.a. – estimativ 20 milioane de euro] îi vom lua în parte de la guvern, iar de restul va trebui să ne descurcăm noi.” Probabil prin asemenea inițiative? Și de restul credite așa cum s-a întâmplat cu stadionul ale cărui datorii ce trebuiesc plătite intră acum în greaua moștenire? Cert este că vom știi cine A PROMIS și cine A FĂCUT cu siguranță (bannerele sunt deja realizate).
 • reabilitarea căilor de rulare a tramvaielor – în condițiile în care „noile” troleibuze sunt și mai ecologice, și mai confortabile și mai ieftine Bădescu vrea să cheltuie 30 de milioane (sau 50?). Bani pe care nu-i are. Bani care se preconizează a fi cu 30-40% mai mult decât a cheltuit Clujul pentru o acțiune similară (revin cu detalii!).
 • pasajul de la Vest peste liniile de cale ferată – aud de acest proiect de peste 10 ani așa că-l aștept cu brațele pline de flori.
 • parcul municipal vest – acolo unde-i Roberta parlamentar? Hmm, nici p-asta n-o cred.
 • reabilitarea hipodromului – a mai zis-o și Volosevici.
 • parcarea din spatele Casei de Cultură – bun proiect dar să vă văd de unde faceți rost de spațiu.
 • lărgirea ieșirii din oraș de la Podul Înalt – asta-i de cascadorii râsului pentru ce-i care-și mai aduc aminte cât a durat construcția actualului pod la un PIP pe un sfert din ce-i acum, de exemplu.
 • finalizarea Sălii Sporturilor în 3 luni – ne-auzim la primăvară.
 • între timp „Teoretic, nu avem nici un leu pentru asfaltări, anul ăsta”.

Ce n-am aflat de la primarul Bădescu este nimic în legătură cu intenția Primăriei Municipiului Ploiești de a construi:

 • locuințe sociale pentru populația cu probleme deosebite;
 • locuințe prin ANL;
 • locuințe de serviciu.

Dar despre asta și niște schimburi de terenuri o să revin că-s multe de spus.

Pentru mine motivul pentru care cineva ar dori și s-ar lupta să câștiga fotoliul de primar al unui oraș așa mare ca Ploieștiul ar fi acela de a ajuta orașul, de a-l dezvolta, de a-l administra cât mai bine. Repet, aștept fapte de la primarul Bădescu. De vorbe, de genul celor de mai sus, sunt sătul. De întoarse ca la Ploiești, de dat vina pe predecesori, de făcut planuri pentru viitor mi-a ajuns până-n gât.

4 thoughts on “Întoarse ca la Ploiești via Iulian Bădescu

 1. Hai sa punem pe lista:
  – statie ape uzate, data ca si finalizata desi mai trebuie si acolo cateva milioane euro fiindca se spunea ca este doar 75% gata din 18mil investitia totala.
  – reabilitarea fostului pod de lemn Sud cu unul nou – pret estimativ dat de la nasu 10mil euro!
  -achizitionare mijloace transport comun in locul celor subinchiriate de Ratph sau celor care trebuiau casate de acum 15ani dar care inca mai circula!!
  Este incredibil fiindca am bagat bani in primul rand intr-un stadion 16-17mil euro – deh asa au cantat la tambalul gazetaresc niste ‘preteni’ fostului primar ca doar asa va castiga un nou mandat ..in fapt o teapa ce i-au tras-o ca i-a dat de la masa cu ‘cash-caval’, pe cand orasul nu are statie de ape uzate, nu are parc auto de transport propriu, nu are 1-2 parcari centrale(o parcare poate sa apara chiar in fata la Hotel Prahova – cu 1 sau 2 nivele in subteran si 1-2 deasupra)!, sufera de multa poluare, sufera de lipsa unei centuri care sa permita traversarea dintr-o parte a alta a orasului nu neaparat prin centru!!

  Dar uite avem bani de urari (puse pe megapanouri) cu ‘Sarbatori Fericite’ la 1 luna distanta dupa sarbatori! Deci din banii ploiestenilor primarul s-a gandit ca merita sa tina o firma privata de media pe profit (care a confectionat si al carei panouri sunt puse afisele)ca deh asa se fac afacerile intre prietenii de partid!!

  Deci avem prioritati urbanistice care sunt folosite doar de cateva zeci de ori pe an – eventual in interes privat, gen Stadion, Sala Sporturilor, gen finantare echipa fotbal cu milioane de euro anual, gen Hipodrom dar nu punem in fruntea listei ceea ce ar avea nevoie mare majoritate a oamenilor zi de zi… manajeri buni mai are orasul asta.

 2. Ca o completare, incepand de la jumatatea lui 2012 (odata cu guvernul majoritatii actuale) orasului Ploiesti i-au fost taiate sumele pentru investitii – bani ce au venit in trecut de la Ministerul Dezvoltarii, valoarea minima a sumelor fiind de 10mil euro!
  Investitiile deja finantate si care mai aveau nevoie de fonduri includeau: Sala Sporturilor 2-3 mil euro, reabilitare termica a blocurilor 6-7mil euro, bani constructii blocuri ANL 1-2mil. euro. Acum va trebui orice ploiestean sa scoata din propriile buzunare acesti bani ca sa se finalizeze lucrarile fiecare avand anumite stadii !!!

  PS. Primarul Badescu nu ne-a spus ca in fond pentru reabilitarea termica (jumatatea de suma cele 6-7mil euro) nu au mai venit de la Ministerul Dezv. dar a gasit sa ne spuna ca in fond fostul primar a lasat o gaura si niste bani de platit!
  Dar tot primarul Badescu nu vrea corect a compara costurile de reabilitare ale blocurilor facute in cel mai apropiat oras mare adica Bucurestiul de colegii sai primari pentru a observa cum respectivii au dat fonduri cu pana 25-30%mai mari decat in Ploiesti pe acelasi numar de apartamente/suprafete!!

 3. Ei nu sunt bani? Primarul dă bani pentru Petrolul. Apoi cumpără Casa Căsătoriilor. Cum să nu fie. Doar că sunt pentru ce vrea primarul nu pentru ce trebuie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.