Retrospectiva blogosPHerei

Pentru că la un moment dat cu siguranță o să interesez pe cineva, mi-am cheltuit câteva ore încercând să fac o scurtă retrospectivăphbloggers2_0 a blogosPHerei prahovene, de la prima atestare oficială până în prezent. Nu știu dacă este 100% corectă deoarece multe din informațiile din ultimii 5 ani au dispărut odată cu dispariția unor bloguri, pierderea unor arhive sau alte motive dar sper să fie utilă.

Așadar, ceea ce am reușit eu să aflu:

  • primul blogmeet a avut loc pe 1413.04.2008;
  • în cei aproape 5 ani care au trecut, au avut loc 21 de blogmeet-uri. Am inclus și evenimente de genul Prahova Web Meet dar nu și baschetmeet sau PhProBlogs.
  • adunând numărul participanților la cele 21 de întâlniri, rezultatul este de peste 300 de oameni (am încercat să număr doar oameni cu blog nu și prietenii/cățeii/purceii cu care aceștia au venit);
  • în medie, la fiecare blogmeet au participat 14 posesori de blog;
  • 83 de bloggeri din Prahova (dar nu numai) au fost prezenți la cel puțin un PhBlogMeet;
  • John este singurul blogger care a participat și la prima întâlnire dar și la ultima, dar în schimb a lipsit la 70-80% din restul 🙂

Toate aceste informații, sper să răspundă la clasica întrebare: ce-ați făcut (offline) în ultimii 5 ani, dragi bloggeri prahoveni? Și mai mult decât atât să spună câte ceva despre cât de activă, închegată și, de ce nu, importantă este comunitatea bloggerilor din Prahova.

PS: Cine vrea să viralizeze info de mai sus, prin orice metodă, este invitatul meu.

4 thoughts on “Retrospectiva blogosPHerei

  1. mă de la mine se vede că blgosphera e destul de închegată, în sensul că nu ne simțim nasol când ne vedem, asta mi se pare esențial. activă, nu știu ce să zic, dar oricum e în primul rând greu să fii activ pe blog în zilele noastre și în al doilea rând frecvența postărilor mi se pare mai puțin importantă decât calitatea lor. depinde ce ne propunem, dar din ce-am văzut eu, mie îmi place nivelul ăsta al blogospherei.

  2. Ţin să te atenţionez în ceea ce priveşte data primului blogmeet din Ploieşti. Întâlnirea a avut loc la Jazz Cafe, pe data de 13 aprilie 2008, într-o zi de duminica, pe la ora 16:00. (update)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.