Activitatea blogosPHerei

Pentru că mă plictiseam maxim, la un moment dat am zis să fac un audit al blogosPHerei în care să vedem cam care mai este activitatea blogosPHerei. Cine scrie, cum scrie, cât de des și cât de bine și alte asemenea. Credeam că asemenea informații ar fi utile atât liderilor, cât și agențiilor sau chiar eventualilor clienți care-ar dori să facă ceva, cu cineva.

Între timp însă, m-am recunoscut înfrânt de Sfântul Pișcot. Am abandonat orice speranță în fața caracatiței PCR-iste și scârbit de lipsa unor coloane vertebrale și de grosimea unor obraji mi-am luat jucăriile și-am plecat.

Ieri însă, am dat peste draftul cu ceea ce începusem să fac și-am zis că-i păcat să se piardă, având în vedere că nimeni nu pare să aibă vreo intenție de a face așa ceva. Deh, greu cu sapa printre atâția profesioniști într-ale bloggingului ori SM (special media, pentru necunoscători!) …

Așadar, dacă vă întreabă cineva în Prahova, la ultimul (și unicul) recensământ existau vreo 200 de bloguri. Mai exact astea erau cunoscute, recunoscute și puteau fi dovedite cu nume/nickname, URL și turma proprie de unici. Oricât de bine ar da pe sticlă cele „400 de bloguri” nu-s decât elucubrații, ca să nu spun minciuni.

Dacă interesează pe cineva, câteva cifre seci despre cele 200 de bloguri:

 • 29 dintre aceste bloguri nu mai există;
 • pe 56 de bloguri nu s-a mai scris un post în ultimele 3 luni;
 • 57 de bloguri au mai puțin de 2 posturi/lună în ultimele 3 luni;
 • în august și septembrie blogosPHera prahoveană a generat 1826 de posturi;
 • jumătate dintre cele 1826 de posturi au fost scrise de doar 13 bloggeri;
 • doar 6 bloggeri au avut o frecvență de scriere de cel puțin 1 post/zi.

Despre calitatea articolelor scrise, subiectele abordate, politica editorială ori scopul blogurilor din Prahova se pot spune multe. Câteva din cifrele de mai sus, sau altele pe care le puteți extrage de aici ar putea la rândul lor să dea câteva indicații despre starea exactă în care se găsește comunitatea blogosferică prahoveană. Vizitarea fizică a celor 200 (-29) de bloguri este o experiență în sine. Cu bune și rele, desigur. Și o obligație, pentru un profesionist, aș adăuga dar iar mi s-ar reproșa că-s arogant, invidios, frustrat și/sau altele …

La sfârșitul acestui articol aproape că mi s-a făcut dor de un blogmeet … Dar, mai bine, nu!

8 thoughts on “Activitatea blogosPHerei

  • Lista pe care am făcut-o eu este opera a 2 ani de muncă. Am căutat prin multe directoare, multe blogroll-uri, browsing din link în link, Google și altele.
   Mai greu este să începi și cel mai greu este să continui 🙂

 1. Îi admir pe cei șase. Și targetul meu a fost întotdeauna minim 1 post/zi, dar n-am mereu despre ce scrie sau timp. Ce să zic, felicitări pentru tabel. Ți-a luat ceva!

  • Între noi fie vorba, cantitatea (ca și lungimea) nu contează! A te ține de un target (mai ales dacă ți-l fixezi tu ție însuți) e mare lucru 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.