Tolba cu filme … străine

Întâmplător în ultima perioadă am închiriat numai filme străine … de limba engleză. De aici și numele episodului cu filme de azi. În plus de asta, dar fără nicio legătură, vă recomand toate cele 4 filme de mai jos. În nume propriu 🙂

Cidade de Deus/ City of God – film brazilian din 2002. Poate prea brutal, violent, sângeros și neortodox pentru actorii principalii, niște copii în cea mai amre parte a timpului. Dar suficient de realist, concret, eficient și pătrunzător pentru o stare de fapt.

Jin líng shí san chai/ The Flowers of War – un cioclu, un băiețel asiatic adoptat de-un preot american, o grupă de fetițe dintr-un internat școlar, o ceată de prostituate adolescente, o biserică catolică și- un oraș asediat. Un film despre ororile războiului indiferent de cine-l poartă. Dar nu numai!

Kontroll – metroul unguresc și grozăviile pe care le ascunde vi se par un subiect bun de film? Sau viața controlorilor de bilete de la metrou pot genera un film de tip mind blowing? Ei bine, răspunsul este unul singur.

L’immortel/ 22 Bullets – la final, un film franțuzesc și cu Jean Reno în rol de mafiot proaspăt ieșit la pensie. Decent pe post de thriller, entuziasmant ca film franțuzesc, romantic pe alocuri.

Închei cu un trailer pentru un film aproape străin, prin natura poveștii pe care o spune, aceea a celei mai celebre rusoaice din toate timpurile, Anna Karenina.

2 thoughts on “Tolba cu filme … străine

  1. Interesant e că Meirelles a continuat să facă filme bune şi după Ciudad de Deus, în timp ce pe Nimrod Antal l-a distrus Hollywood-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.