Obiectiv sau nu?

Cine mai e obiectiv în ziua de azi?

Eu nu mai pot de mult să fiu pur și simplu obiectiv. Când gândesc, când mănânc, când muncesc sau când mă […] întotdeauna văd, simt și interpretez lucrurile subiectiv. Mi-am rătăcit obiectivitatea și asta de mult timp. Mi se pare prea falsă, prea mincinoasă, prea ireală. Turnurile de fildeș sunt învechite și eu unul nu mai am starea să mă cațăr în vreunul dintre ele, pentru a-mi regăsi obiectivitatea.

Pentru că, până la urmă, suntem suma experiențelor și trăirilor noastre și indiferent cât de mult am încerca să ni le dăm deoparte sau să ni le pitim într-un colț, nu putem. Sau, mă rog, eu unul nu pot și nici nu vreau. M-am săturat de atâta corectitudine politică, de zâmbete largi când unii mă înjunghie pe la spate, de făcut frumos când alții scuipă în direcția mea.

Sincer acum, tu poți fii obiectiv?

6 thoughts on “Obiectiv sau nu?

 1. Eu ma confrunt cu o alta problema, la fel de dureroasa: intotdeauna incerc sa ma pun in locul celuilalt si sa ma intreb cum as proceda, iar asta inseamna ca de multe ori trec usor peste greselile altora, sunt prima care le gaseste scuze. :))

 2. Imi fac un tricou cu mesajul ala (“one day…’)
  Civilizatia i-a facut pe cei buni mai prosti si pe cei rai, mai puternici.

 3. si eu precum Vienela, mai degraba le gasesc scuze celorlalti.
  Dar obiectiva desigur ca nu sunt, cand am eu o simpatie pentru cineva pot merge pana in panzele albe pentru omul acela , desi realizez ca poate nu are dreptate.

 4. nici nu-ti inchipui cate poti sa duci si sa le faci fata , ti se pare acum ca e prea mult? asteapta sa-ti creasca fetele , asteapta sa simti frica pentru fiecare clipa in care sunt singure pe undeva , ai grija de momentul in care nu vei mai fii bagat in seama mai tarziu ca pari a fii destul impovarat astazi . nu exista un loc al tau, in mintea ta , in sufletul tau unde sa te retragi pentru 20 secunde ca in umbra si sa-ti zici” acum vad diferit !”???? cauta-l , te va ajuta pe viitor. nu ramane in propria compasiune , viatza-i scurtaaaaaaa rau!!!!

  • De-am ajuns să te stârnesc să scrii atâtea rânduri … nu știu dacă-i bine.
   Apropo, adu-ți aminte ce ți-am spus mai de mult referitor la scrierile de aici. Pentru restul ai mail-ul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.