Decizii, decizii ..

În viață ai parte și de clipe nu tocmai frumoase, ușoare, simple.

Momentele în care iei hotărâri importante sunt unele dintre acestea. Sunt acele decizii pe care, deși nu vrei, trebuie să le iei. Să ți le asumi și să mergi mai departe. Sunt importante pentru că au directă legătură cu tine, te influențează în mod direct și tu suferi consecințele. Sunt grele pentru că oricum ai alege, există riscuri. Riscuri, pe care le poți dezmembra în avantaje și dezavantaje. Dar pe care, la momentul la care trebuie să iei hotărârea, nu le poți cuantifica exact.

Sunt clipe în viață în care, la răscruce fiind, trebuie să alegi drumul pe care să continui. Oricare dintre ele poate fi bun sau rău. Pe oricare dintre ele, îl poți transforma, nivela, pietrui astfel încât să-l transformi din bun în rău. Dar și invers. Nimic nu este definitiv și nimic nu este iremediabil, dar, deși știi asta, decizia este tot la fel de greu de luat.

Mai sunt oameni lângă tine atunci când te hotărăști. Uneori, oameni care îți pot influența sau chiar schimba alegerea deja făcută. Și, în ultimul ceas, te uiți în ochii lor și aștepți un gest, un sfat, un motiv pro sau contra. Aștepți aprobarea sau dezaprobarea lor cu privire la alegerea ta. Deși,  ei sunt doar niște străini.

Astăzi am avut parte de un astfel de moment. Mă gândeam de mult că, poate, ar fi timpul să o fac. Și, până la urmă, astăzi am ales.

M-am tuns!

Foto via

 

4 thoughts on “Decizii, decizii ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.