Review Samsung Galaxy Note

Samsung Note a fost unul dintre cele mai așteptate device-uri ale anului 2011. Pentru că deși mărimea nu contează, o asemenea apariție nu
putea lăsa pe nimeni indiferent. De aceea, când evoMAG mi-a trimis propunerea de a-l butona, nu m-am putut abține și am acceptat imediat.

Trebuie să fac o precizare și să spun că voi vorbi în continuare despre Samsung Galaxy Note ca despre un telefon. Deși, este vorba despre un mega-telefon sau tot atât de bine o mini-tabletă. Hibridul reieșit din expandarea unui telefon sau prin comprimarea unei tablete, Galaxy Note este totuși trecut de către majoritatea vânzătorilor la categoria Telefoane mobile, așa că voi folosi și eu această titulatură.

Telefonul este o apariție surprinzătoare și neașteptată încă de la prima vedere. Inițial, pare mare. Și atât! Însă, prin comparație cu orice alt telefon vei avea prin preajmă (eu am avut un Galaxy SII și un iPhone 4) pare cu adevărat mare. Imens! Enorm! Luat în palmă și butonat își revine și nu mai pare înspăimântător dar odată dus la ureche și folosit pe post de telefon … well, nu prea vă doriți o oglindă, prin împrejurimi.

Detalii tehnice:

  • OS – Android v2.3.5;
  • display – Super AMOLED, capacitive touchscreen, diagonală 5.3, rezoluție 800 x 1280;
  • cameră foto – 8MP, rezoluție maximă 3264 x 2488, filmare video 720p;
  • procesor – 1,4 GHz, dual-core;
  • memorie – internă 16GB, extensibilă până la 32GB cu un card SD;
  • conectivitate – 3G, wi-fi, bluetooth, mufă micro-USB;
  • dimensiuni 146.9 x 83 x 9.7 mm, greutate 178 grame;
  • baterie – Li-IOn, amperaj 2500 mAh.

Aspect fizic

În ciuda mărimii, eleganța telefonului este incontestabilă. Subțirimea aparatului (9,7 mm < 1 cm!!) contribuie la senzația de fragilitate neștirbind însă cu nimic din prestanța sa. Galaxy Note nu face notă discordantă față de aparatura Samsung caracterizate prin eleganță, robustețe și stil, elemente care se regăsesc din plin la orice nivel și în acest telefon.

În plus, o clasă superioară i-o adaugă stylus-ul (S Pen) în acțiune. Diferențele de vizibilitate sunt majore și eficacitatea S Pen este indiscutabilă. Și dacă mai era nevoie, fetele mele mi-au confirmat-o din plin cu ocazia certurilor pe care să fie cea mai aprigă desenatoare de Lil Painter.

Performanțe

Viteză. Putere. Forță. Totul dus la maxim. De la un asemenea monstru ai așteptări maxime. Și așteptările îți sunt confirmate, ba chiar depășite, de cele mai multe ori. Am rămas cu impresia că ar fi putu chiar mai mult, dacă versiunea de Android i-ar fi permis-o. Lucru, pe care recent anunțatul update la Android 4.0 Ice Cream Sandwich (primăvara lui 2012), se pare că-l va remedia.

În acest context, foamea enormă este scuzabilă. Eu n-am reușit să-l țin 24 de ore în viață dintr-o singură încărcare! Deși bateria de 2500 mAh pare suficientă, nu este. Fără a face eforturi  în mod deosebit, am reușit să-l sec de puteri de 2-3 ori. Lucru însă complet scuzabil la imensul ecran și la setările de luminozitate aproape de maxim cu care l-am folosit.

Camera foto

După cum mă așteptam Samsung n-a făcut rabat nici la camera foto, calitatea celor 8 MP regăsindu-se în orice instantaneu tras. Am ales câteva cadre pentru a exemplifica această afirmație (țineți cont că le-am redus dimensiunile de aproape 4 ori).

Concluzii

Samsung Galaxy Note este un produs premium. Un super telefon și o tabletă mini, combinate cu stil, într-un produs high-class. Multimedia, rețele de socializare, aplicații grafice, filme și muzică dar și profi sau bunsiness la nevoie, toate combinate sub o singură carcasă. Prețul de 2.499 de lei nu este deloc exagerat pentru o asemenea unealtă stilată și în același timp complexă.

Ideal pentru câteva ore libere, pentru un zbor de durată medie, pentru o întâlnire de afaceri fancy sau pentru toate astea în același timp. Un must have pentru vânătorii de gadgeturi și un deschizaător de drumuri pentru o nouă nișă (de telefoane/tabletă).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.