Review HTC Sensation XE

HTC Sensation XE este cel mai bun telefon scos pe piață de către taiwanezii de la HTC și unul dintre telefoanele de Top 10 disponibile la această oră în lume!

Am îndrăznit să încep cu concluzia dar sper să aveți răbdarea în continuare, să citiți și review-ul (de neprofesionist) de mai jos. Am avut telefonul timp de o săptămână, mulțumită prietenilor de la evoMAG și m-am despărțit cu greu de el. Ușurința în folosire, aspectul exterior deosebit, performanțele tehnice toate adunate într-un singur smartphone excelent. Deși prețul (costă 2189 de lei la evoMAG) poate fi ușor prohibitiv, părerea mea este că telefonul merită fiecare bănuț.

Detalii tehnice

 • OS – Android v2.3.4;
 • display – capacitive, Super Clear LCD, 24 biți, diagonală 4.3, rezoluție 540 x 960;
 • cameră foto – 8MP, rezoluție maximă 3264 x 2488, filmare video 720p;
 • procesor – 1,5 GHz, dual-core, Adreno 220 GPU, Qualcomm MSM 8260 Snapdragon;
 • memorie – internă 4GB, extensibilă până la 32GB cu un card SD (aparatul vine împreună cu un card de 8GB);
 • conectivitate – 3G, wi-fi, bluetooth, mufă micro-USB;
 • dimensiuni 126.1 x 65.4 x 11.3 mm, greutate 151 grame;
 • baterie – Li-IOn, amperaj 1730 mAh

 Unboxing

Cutie neagră, potrivită ca și dimensiuni, cu sigla HTC pe fața cutiei. Înăuntru, pe lângă telefon se mai află cablul de date (micro USB), adaptorul pentru priză, perechea de căști Beats. Cărțile tehnice și ceva certificate de garanție și atât. Simplitate și eficiență într-o combinație perfectă.

Aspect fizic

Inserțiile roșii de pe spatele și fața aparatului dau un aspect fantastic și totodată elegant. Se completează perfect cu căștile Beats într-o armonie ideală. Ținut în mână se adaptează perfect și în niciun caz nu se pierde în palmă. În plus mai și atrage privirile ca un magnet. Carcasa exterioară are un sistem complet ciudat de deschidere, sistem pe care n-aș putea să-l explic. Pot spun doar că are legătură cu butonul din partea inferioară. Odată scoasă partea din spate însă, accesul la cartela SIM și la cardul SD este foarte facil.

Partea lateral stânga are butoanele de volum, un pic prea mari și cu potențiale probleme pe viitor, după cum m-a avertizat un utilizator înfocat de HTC-uri. Pe partea dreaptă conectorul USB și nimic altceva. În partea superioară butonul on/off și mufa pentru căști.

Surprinzător nu există un buton fizic pentru camera foto, lipsă pe care eu am resimțit-o inițial dar pe parcurs m-am obișnuit.

Performanțe

Am spus la început că nu-s un specialist de aceea mă voi rezuma la doar câteva idei în ceea ce privește performanțele funcționale:

 • rapiditate – n-am întâlnit comandă sau program care să-l pună în dificultate. Interfața răspunde perfect, fără gâlme sau delay.
 • semnalul – deși la mine acasă eu am deseori probleme cu orice fel de telefon, cu acesta n-am pățit așa rușine. Pe la adulmecarea wi-fi-ului se mai împiedica din când în când, dar doar în dormitorul matrimonial unde nici nu prea aveam la ce să-l folosesc. Și nici când …
 • bateria – cu greu l-am ținut în viață o zi întreagă. Mâncăcios mic și serios atât de energie cât și de abonament de date, oarecum scuzabil însă având în vedere cât l-am gâdilat toată ziua.
 • butoanele fizice – sunt singurele care mi-au dat ceva emoții, reușind de vreo 2-3 ori să facă lucruri pe care nu le cerusem 🙁
 • programe suportate – tot ce-am găsit în Android Market și mi-am dorit s-a instalat fără probleme. Twitter + Facebook vin perinstalate alături de încă vreo 20 de alte aplicații. Playerul video original nu recunoaște formatul avi și a fost singurul pe care a trebuit să-l înlocuiesc.
 • căștile Beats – au fost o imensă surpriză. Le-am folosit non-stop (nu doar pe stradă) pentru că sunetul oferit era de o calitate excepțională. Am auzit sunete despre care nu ştiam că există în muzicile mele favorite. Formatul căștilor și semi-telecomanda de pe fir sunt și ele plusuri evidente. Plus că sunt adorabile pe roșul acela intens …
 • camera foto deşi nu se ridică la aşteptările mele pentru cei 8MP, nu se face de râs. Pozele ies decente chiar şi în condiţii de iluminare redusă, datorită şi bliţului încorporat. Dacă nu doriţi instantanee în condiţii de viteză, se comportă mai mult decât decent.

Concluzii

Dacă aș fi în căutarea unui telefon din gama premium, mi-aș cumpără fără rezerve un HTC Sensation XE. Prețul deși poate părea mare, este pe deplin justificat de ceea ce primești în loc.  Și, să nu uităm, este vârful de gamă al marelui concern HTC. Sper să reușesc în săptămânile viitoare să-l compar în mod direct cu produsele similare ale concurenței: Samsung (Note sau Nexus), Apple (iPhone 4S), Nokia (N9).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.