Dezamăgiți, regretăm!

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Mark Twain

Mă uit în urmă la cel ce eram acum 20 de ani. Și rememorez ceea ce făceam pe-atunci. Aveam 16 ani și în ciuda diferențelor enorme dintre vremurile de atunci și cele de acum, viața era la fel. Îmi aduc încă bine aminte câte lucruri n-am făcut (nici atunci, nici mai târziu) pentru că nu aveam voie, nu era frumos sau nu se cădea … Unele dintre lucrurile (lucruri generic vorbind, da?) pe care le-am ratat atunci, le-am tot regretat mai apoi, conștient sau nu. Pe altele a trebuit să aștept 20 de ani ca să-mi dau seama de adevărata lor însemnătate.

Acum, după 20 de ani, am puterea să recunosc că, da, sunt dezamăgit mai mult de lucrurile pe care nu le-am făcut decât de cele pe care le-am făcut atunci.

Cu toate acestea, astăzi, cele de mai sus nu mă împiedică să ratez niște alte lucruri. Pentru că nu am voie, nu e frumos sau nu se cade … Chiar dacă, acum, știu că va veni vremea în care voi regreta …

PS: Cu un Like pe Facebook toți suntem datori. TU l-ai dat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.