Cum vede un ziarist(blogger) bloggingul în 2011

Mihai Mateaș are un post foarte bun intitulat 10 lucruri despre presa românească şi reţelele sociale în care vorbește despre obligativitatea unui ziarist conștient și interesat de a ține pasul cu dezvoltarea industriei din care trăiește și de a nu se lăsa depășit de noile instrumente prin care-și poate face datoria mai ușor, mai rapid, mai în concordanță cu vremurile pe care le trăiește.

Unul dintre marii ziariști ai Ploieștiului (probabil, demn urmaș al proverbului Decât prost la oraș mai bine-n satul tău fruntaș) Cătălin Stavri este mândru posesor de blog de mai bine de un an. Și, sătul de copy-paste-urile de prin ziarele de pe unde (se face că) lucrează sau de alte articole jenante și penibile scrise cu fix atâta jurnalism în sânge cât are fii-mea care trece în curând clasa a 2-a (exemplu), a căzut în cap și a ajuns la concluzia că soluția pentru a deveni cel mai citit blogger din țară parcarea lui de la bloc colțul lui de rai este de a face MAREA OPTIMIZARE.

Mai jos, răspunsurile inteligentului ziarist la banalele întrebări ale unui blogger. Oficial, ce-i drept, dar totuși blogger 😀

și pentru că nu m-au răbdat degețelele, am continuat:

În aceste condiții, eu nu mă mai mir de ce spațiul virtual online-ul prahovean se zbate în mizerie și mediocritate. Doar mă întristez, din nou. Și aștept vremuri mai bune. Până atunci dau peste bot ziariștilor de 2 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.