Accident grav pe strada jurnalismului din Ploieşti

În dimineaţa asta o maşină condusă de un minor de 16 ani a provocat un accident rutier în centrul municipiului Ploieşti, în urma căruia au căzut victimă 1 (un) semafor şi 3 sau 4 persoane.

ObervatorulPH – publică primii ştirea citând sursa (fără link desigur).
Ploieştiri.ro (un nume foarte bine ales, btw) – contrazice cele de mai sus. Nu sunt 4 sunt 3 şi chiar şi mecanica accidentului este alta.

PH-online.ro – ştie că-i vorba despre o maşină de firmă, nu ştie ce model, nu cunoaşte sexul victimelor dar are detalii privind mersul anchetei.

Ziarul Prahova – este cel mai bulversat şi nu reuşeşte în cele 5 rânduri ale ştirii să spună dacă accidentul a fost pe trecerea de pietoni, în dreptul trecerii sau pe trotuar.

Cât de greu poate să fie să scrii o ştire despre un accident rutier? Să afli detalii de la organele direct abilitate şi să publici apoi ceva real? Până la urmă, au fost 3 sau 4? A lovit stâlpul şi apoi oamenii, sau invers? Autorul accidentului era “puşti”, “tânăr”, “puştan”, “elev”? 4 în 1? Clar, trebuie să urmăresc şi ştirile de pe TV din seara asta să văd oare ei ce părere au 🙂

PS: La un moment dat am căutat informaţii în presă despre accidentul meu de acum 1 an. Oare s-o fi scris ceva? Şi ce anume? Oi fi murit? Oare eu conduceam şi celălalt era pieton? Sau poate am vrut să mă sinucid atunci?

7 thoughts on “Accident grav pe strada jurnalismului din Ploieşti

  1. este greu să obţii informaţii de la poliţie când implicat în accident este un minor ce a fost lăsat de tatăl său… director la moldocons (parcă)… să conducă o maşina destul de şmecheră şi mai spune ce trebuie să fie redactat şi în comunicatul poliţiei.

    în maşină se aflau şi cel puţin alte 2 minore ce erau escortate de tânărul galant de 16 ani la liceul lor de baştină… (lmv)

    • Nu vroiam să aflu ce-a mâncat puștiu la micul dejun sau care era numele de fată al mamelor celor 2. Dar ce s-a întâmplat, cum și cu ce urmări, da. Update-uri cu amănunte, da. Chiar și după 5 ore dacă-i cazul. Avem așa ceva aici?

  2. Tu ai dreptate în mare parte. Sincer eu aş vrea să văd finalizate dosarele alea ale ştirilor prezentate la ora 5 sau măcar aşa pe parcus nişte semne că se face ceva… dar asta-i presa pe la noi.

    Despre articole nu ştiu ce să zic… după orice accident… nu poţi prezenta detalii în exces, unele informaţii nu se fac publice… iar rezolvarea unui caz de acest fel durează. Totuşi, mi-ar plăcea să văd comentarii în care utilizatori sau cititori să contribuie la update, ca în afară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.