iPad poveste fără sfârşit

Cred că am reuşit să vă intoxic (sau cel puţin, sper 🙂 ) zilele trecute cu un cuvânt din 4 litere, la care mai adăugam uneori şi o literă. Şi nu, nu era vorba despre acel cuvânt din 4 litere ci despre iPad 2. L-am avut în teste prin amabilitatea amicilor de la evoMAG (cărora le mai mulţumesc o dată şi cu această ocazie) şi mai că era să nu li-l mai dau înapoi.

N-aş vrea să scriu acum despre detalii tehnice, specificaţii, tehnologii, pixeli, rami sau alte d-astea cu care se laudă producătorii. Nu sunt nici domeniul meu forte şi, mai ales, ştiu sigur că le-aţi aflat chiar fără niciun efort deosebit de la oameni mai pricepuţi ca mine sau de pe site-uri specializate. Mi-ar place să vă împărtăşesc cîte ceva din experienţa plăcută pe care am avut-o eu în compania tabletei.

iPad nu ştie flash

Dar oare cât de mult ai nevoie de flash-ul ăsta atât de regretat? Eu m-am tot plimbat pe rătăcitoarele cărări ale net-ului şi cu mici excepţii, nu i-am simţit lipsa. Cazurile în care am dat de site-uri strict în flash sau în care vizualizarea era alterată în mod clar de lipsa acestuia, au fost puţine. Şi nu decisive. Adică, uită-te la mine sunt încă în viaţă după cura de browsing intensiv fără flash şi niciun efect secundar nu a fost resimţit în mod conştient sau nu de către organismul meu.

iPad (nu) arată bine

Dacă vrei să arăţi bine cu un produs de la Apple, nu reuşeşti. Indiferent despre ce produs este vorba, cam toate arată FOARTE BINE! Nu reuşeşti să rămâi un anonim folosind iPad oriunde ai merge. este frumoasă şi atrage privirile ca un magnet. Forme, culori, detalii, toate foarte bine alese şi foarte bine combinate. Fie că-l foloseşti, ori doar te odihneşti lângă el iPad-ul lucrează pentru tine.

 

iPad nu te lasă să dormi liniştit

Pe cuvânt, că eram în stare să-l butonez (mângâi, pentru conformtitate) non-stop. Fie că era vorba de twitter la micul dejun, de Angry Birds pe tron, de bloguri cu bere la terasă sau de ebook-uri în drum spre şi de la job. trebuia să fac ceva cu orele în care trebuia s-o las să se încarce dar norocul meu era că mai aveam şi copilele care nu ezitau să-şi ceară drepturile asupra mea în timpul ăsta. Şi apropo, de copii:

iPad (nu) este pentru copii

NU, nu vă sfătuiesc să vă apropiaţi cu asemenea jucărie de ei. În secunda 2 veţi fi prietenul lor cel mai bun iar deja după 1 minut vă veţi transforma în manipulantul de serviciu care trebuie să răspundă la orice comandă pe care i-o dă ghemotocul de lângă/peste tine tabletei. Şi eu care am 2 asemenea gheomotoace în dotare închipuiţi-vă ce bine stăteam eu la mijloc, între ele. Să mai spun că deja după 2 zile niciuna dintre ele aproape că nu mai avea nevoie de mine pentru a-şi face singure treaba? Priceless 🙂

iPad nu e mic

Pentru cei care mărimea contează, da iPad-ul nu e mic. Nu-l poţi piti în buzunar, nu-l poţi folosi în timp ce faci jogging sau în timpul vreunei plictisitoare şedinţe la birou. Se vede clar şi bine tot. Dar faci browsing la fel de lejer ca pe un desktop, ai hartă/GPS de dimensiuni respectabile și mai mult decât satisfăcătorii, te joci NFS cu lejeritate și naturalețe lucruri mult mai importante când vine vorba de mărime.

iPad (nu) este obligatoriu

Acum nu este obligatoriu. Acum este o fiţă, o jucărie, o bijuterie. Acum este un lucru fain cu care-ţi petreci timpul într-un mod plăcut şi util. Încă îl poţi înlocui cu un notebook mic sau un smartphone mare. Dar lucrurile se vor schimba şi asta repede. În câţiva ani îl vom avea cu toţii. Va fi, poate, tot o fiţă, o jucărie, o bijuterie. Necesară şi obligatorie!

iPad-ul va deţine o mare parte din piaţă tabletelor şi nu datorită masei mare susţinători credincioşi sau evangheliştilor îndoctrinaţi care propovăduiesc mărul muşcat. Ci datorită stabilităţi sistemului de operare, calităţii programelor, aplicaţilor intuitive, uşurinţei în mânuire, usabilităţii duse la extrem.

iPad nu este ieftin dar merită fiecare bănuţ. Plăcerea utilizării şi calitatea produsului în ansamblu induc o experienţă deosebit de plăcută atât unui utilizator simplu cât şi unui heavy user. Să scot din buzunar 2499 lei pentru un model mediu sau chiar 3699 de lei pentru cel mai dotat iPad 2 de pe piaţă nu este un lucru pe care l-aş face acum, fără să clipesc. Şi banii n-ar fi o problemă în sine, poate doar numărul lor :D. Dar mi-a fost suficient că l-am avut o dată pentru a-l trece în capul listei pe care i-o scriu în fiecare an lui Moş Crăciun, Iepuraşului, Zânei Măseluţa şi mătuşii din America.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.