3 din onlineul ploieștean

Încep, bineînțeles cu simpaticul Fido și al său Ph-online.ro. Care, nu pot să nu recunosc, face treabă. Văd cifre în trafic.ro cel puțin duble față de începutul lui 2010. Bravo! Deși eu nu-i sunt deloc prieten și i-am spus-o văd că totuși:

  • sigla site-ului cuprinde denumirea exactă iar cea veche în sfârșit a dispărut.
  • adresa de contact s-a schimbat @gmail-ul fiind înlocuit cu un ph-online.ro.
  • modulul de search s-a mutat în susul paginii deasupra header-ului.

Bravo, felicitări, binevenite excelente ideile celui care le-a avut.

Și totuși:

  • RSS, RSS, RSS, RSS, RSS, RSS … păcat că nu se poate.
  • chestia de mai jos este o enormitate crasă. Nu-i pot înțelege logica, sensul, utilitatea. În plus mi se pare de o mare jenă să te lauzi cu acreditarea pe lângă o companie privată sau pe lângă un magazin, fie el și supermarket.

  • lipsa diacriticelor. Pe vremea când avea blog a scrie fără diacritice nu era mare lucru. Însă acum ca principal furnizor de informație online din Prahova, a servi această informație, într-un mod greșit și incorect, mi se pare iarăși, de neacceptat. Bogdan, câștigi prea mult de pe urma site-ului și e păcat că nu dai atenție unor detalii importante. Mi-ai propus să colaborăm. Acum, vin și-ți propun să-ți rescriu eu toate textele folosind diacritice! Really!
  • ultima remarcă, se referă la pagina asta (exemplu ales la întâmplare). Nu, nu este deloc bine! Ai informație pe mai puțin de 5% din pagină în rest spațiul este nefolosit, plin de reclame așezate într-un mod ineficient și inestetic. Regândește layout-ul paginii, pune 2 coloane în sidebar, reinventează pagina că nu-i pro deloc. Și iar te confundă lumea cu un simplu blog.

Al doilea pe listă este simpaticul Max-media. Care își trăiește ultimele zile de blogspot pentru a deveni un .ro autentic. Ocazie cu care renunță la statutul de blog (să nu uit să te șterg din listă – oricum erai degeaba) și se transformă în site de știri. Un sfat cu această ocazie: știrile nu-i bine să fie colorate politic pentru că își pierd credibilitatea. Mai multe și mai concrete după mirifica transformare.

Ultima are legătură cu minunatul site al municipiului Ploiești. Am întrebat mai demult Cât costă să ai link pe site-ul primăriei Ploiești? și pentru că n-am primit răspuns în aproape 1 an care a trecut, mai întreb o dată, mai ales având în vedere modificările apărute în acest sens.

Pe Pătraru și pe Stavri îi știu prieteni buni cu primarele Voloșevici (hi hi hi) dar totuși blogul lui Sebastian Ignat ce caută acolo? (Pentru cine nu știe, Sebastian Ignat este un fel de ziarist la cotidianul online Actualitate prahoveană site de știri care are un trafic de care și mi-e mi-ar fi rușine. Ca blogger insipid, inodor și cărcotaș! ). Despre Ploieștiul.meu care, din păcate, nu mai este nu mai zic nimic.

Deci, domnule primar al Municipiului Ploiești Andrei Voloșevici ce părere aveți despre inițiativa colegului dumneavoastră de la Cluj? Dacă aveți nevoie lista o am eu, detalii de asemenea, restul cade în sarcina domniei voastre și a instituției pe care v-am ales s-o conduceți. Bună voință să fie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.