Trăitor în România

Închipuiți-vă următoarea declarație făcută de un parlamentar român în luna mai a anului 2016:

Nu sunt împotriva chimie organică, dar eu, ca părinte, vreau să-mi dau acordul scris pentru că vreau să ştiu cine predă acea oră de chimie organică copiilor mei, vreau să ştiu dacă acea persoană nu este cumva orb, vreau să ştiu dacă acea persoană e pregătită pentru aşa ceva şi ce conţine acea oră de chimie organică

Închipuiți-vă același parlamentar român pus în fața înșiruirilor de hidrocarburi. Scos la tablă pentru a i se explica mai îndeaproape efectele alcoolilor mai ales în combinațiile dinte ele. Sau încercarea aceluiași parlamentar de a înțelege diferențele dintre 95 și 98 în valorile absolute ale CO.

Exercițiul de ficțiune nu a fost unul gratuit având în vedere că declarația de mai sus a fost una perfect adevărată, exceptând cuvintele bolduite care au fost editate la montajÎnchisoare pentru profesorii care predau educaţie sexuală în şcoli, fără să aibă acordul scris al părinţilor – este inițiativa legislativă a făuritorului de legi Ninel Peia român verde (a se citi necopt!) din multe puncte de vedere, inclusiv evoluție umană.

vulpe_cocos

Știu că suntem într-o continuă campanie electorală în care aleșii, de orice nivel, fac tot ce le stă în putință pentru a ne convinge nu doar că nu mai merită încă un mandat ci că am fost de-a dreptul tâmpiți când i-am votat prima dată. Știu! Dar chiar în halul ăsta au ajuns?

Pe 5 iunie trebuie să mergem la vot. Din păcate, trebuie!Oarecum în paralel dar sigur în consens instituția al cărui membru de va(r)ză este Ninel de mai sus, Parlamentul României, a găzduit o inițiativă cetățenească deosebită. Celebra societate civilă care nu a plecat în urmărirea morții care-și face de cap prin spitale cu largul avantaj al ajutoarelor de gen HP s-a trezit și a luat atitudine.

Trei milioane de semnături au fost depuse pe holurile Parlamentului pentru revizuirea Constituției în sensul interzicerii căsătoriei între homosexuali. Mda, societatea civilă, printr-o activitate nemaivăzută în România vreodată, s-a trezit să ia atitudine. Nu pentru a împiedica încă un posibil oricând #colectiv, nu împotriva unei monstruozități construită din bani de la buget, nu împotriva hoților care căpușează România de peste 25 de ani.

Cineva a mobilizat trei milioane de români împotriva a ceva. Aproape nu contează împotriva a ce, mult mai important este că cei trei milioane nu sunt în stare să fie împreună pentru ceva, orice, care să le facă viața mai bună.

BUG MAfia – Fără cuvinte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.