Tolba cu filme

47 Ronin – dacă ai deja preconcepții despre cultura japoneză și afinități pentru Keanu atunci filmul ăsta-i pentru tine. Dacă nu ai Incendiessă strâmbi din nas la câteva faze și mai ales pentru final.

Disconnect – cosmetizat, despre realitățile din spatele oamenilor care trăiesc prea mult ancorați în online. Videochat-uri, profile false pe rețelele sociale sau furturi de identități offline sunt pericole prea puțin înțelese atât de adulți cât și de copii. De văzut!

Incendies – un film făcut de canadieni despre niște arabi despre care NY Times a spus c-ar fi în primele 10 filme ale anului 2011. O poveste despre o mamă care moare și lasă copiilor ei, prin testament, obligația de a-i descoperi viața. Genul pentru care cuvintele nu-l pot descrie suficient. Puțin spus o minunăție de film!

Love Building – poate singurul film românesc din ultimii 10-20 de ani, pe care arătându-l unui străin, l-ar putea înțelege complet. Fără românisme idioate, cu scenariu suficient de logic, actori tineri și un final ideal.

Nurse 3-D – o porcărie ieftină la finalul căreia îți dai palme pentru timpul irosit.

Thanks for Sharing – pentru orice problemă, clar, există un grup de sprijin în cadrul căruia să-ți împărtășești experiențele și cu care să-ți share-uiești necazurile. Apropo, de ce la noi n-au apărut astea? Sau există???

The Philosophers – examenul final la cursul de filozofie este despre cum alegi 10 supraviețuitori dintre 20 de colegi de clasă și-un profesor. Exercițiu de gândire nu la fel de simplu dacă scenaristul ține cu … ursul!

The Right Kind of Wrong – genul de comedie romantică, combinată cu peisaje în culori frumoase, cu citate moralizatoare și personaje mai mult decât tipice. Și o idee care trebuie reținută „writing a blog does not make you a writer”!

Nymphomaniac 1 & 2 – mă scuzați, dar eu filmele astea 2 nu le-aș da nici la porci să le vadă. De fapt, cred că marea lor problemă a fost zgomotul făcut în jurul lor, zgomot care a generat atâtea așteptări încât, la final, sentimentele de frustrare sunt copleșitoare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.