Bădescule ai picat și testul cu zăpada

Ieri dimineață când am ajuns în Ploiești eram foarte curios să văd cum a reușit să gestioneze primarul Bădescu criza provocată de ninsorile abundente din ultimele zile. N-aveam așteptări prea mari având în vedere ceea ce (n-)a reușit să facă primarul în 2 ani de mandat dar i-am mai dat o șansă.

Despre cum arăta orașul ieri și despre cum arată și azi nici n-are sens să vorbesc. Și ploieștenii înțeleg prea bine de ce. Înțeleg că primarul nu poate face nimic pentru că-i lipsesc abilitățile necesare. Nu se pricepe să rezolve problemele, nu vrea să învețe, nu știe să se impună ca și conducător suprem al orașului.

Ce nu pot să înțeleg la Iulian Bădescu, fost om de presă și cu încă suficient de mulți consultanți în PR, este cum reușește el, împreună cu administrația sa să fie atât de proști în comunicare, cel puțin.

Exemplu 1 – comunicat de presă 26 ianuarie

La aceasta ora se intervine conform procedurii legale si a programului aprobat pe Urgenta I – arterele principale, poduri, pante, intersectii, spitale, scoli, dar si pe legaturile cu strazile secundare din Urgenta II. Utilajele mici  cu lama si frezele intervin pentru degajarea trotuarelor. 170 de lucratori ai SGU si Rosal degajeaza cu lopata trecerile de pieton si statiile pentru transportul in comun, dar si aleile din cimitire. […] Conducerea municipiului Ploiesti a solicitat companiilor Coca Cola, BAT, Bergenbier, Aquila sa-si planifice activitatea logistica astfel incat sa nu puna in pericol traficul din zonele adiacente fabricilor – tirurile care vin in zona vor fi directionate sa parcheze in afara municipiului Ploiesti sau in incinta unitatilor respective conform reglementarilor in vigoare. Municipalitatea face apel la ploiestenii sa fie atenti unde isi parcheaza masinile, pentru a nu impiedica accesul utilajelor de deszapezire. […] Obligatia de a indeparta zapada este prevazuta  in HCL nr. 228/2006 pentru aprobarea regulamentului privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea Municipiului Ploiesti. Astfel,   sanctiunile aplicate de Politia Locala Ploiesti  sunt cuprinse intre 500 si 1500 de lei pentru persoanele fizice si intre 1000 si 2500 de lei pentru persoanele juridice.

Sursa, siteul Primăriei

Ce-am înțeles eu de aici, cu punctulețe pentru a le fii mai ușor să urmărească primarului&co:

  • aleile din cimitire – sunt prioritate 0 (zero) pentru SGU și Rosal. Ordin venit, se pare, de la vicepremierul Dragnea în vederea satisfacerii principalilor votanți PSD, morții;
  • activitatea logistică a unor firme, unele dintre cele mai mari cotizante la bugetul primăriei prin impozitele pe care le plătește direct și indirect, ar fi putut bloca o (una) intrare în Ploiești nu lipsa mașinilor de deszăpezire.
  • obligativitatea pentru trotuare curățate de zăpadă revine locatarilor așa cum a unor străzi curățate de zăpadă revine … nimănui. În plus, „nimănui” ăștia au voie să dea amenzi primilor … c-așa-i în tenis pe zăpadă!

Exemplul 2 contul oficial de Facebook al primarului Ploieștiului

Bădescu_FB

 

Sursa

 

Primarul „Giuliano” face recensământul mașinilor, utilajelor și al oamenilor implicați în acțiunea de deszăpezire pe principiul Pristanda al stimabilului Nenea Iancu. Uită însă să facă recensământul bulevardelor, străzilor, cartierelor în care acțiunea de deszăpezire are un grad de realizare mulțumitor. Uită să vorbească, la mai bine de 24 de ore de la încetarea ninsorii, despre străzile importante încă albe sau despre mormanele de zăpadă care blochează sute/mii de mașini.

„Orașul nu va fi blocat” spune primarul dar cele câteva sute de comentarii la ultimele postări ale lui par să spună altceva. Și anume că orașul ESTE departe de a fi deblocat. Și asta în condițiile în care, așa cum primul meteorolog al orașului ne-a anunțat în următoarele zile „e posibil să intrăm din nou sub atenționare de ”cod portocaliu”.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.