Suntem povești

Oricând ne oprim din drum și ne întoarcem cu privirea în urma vieții noastre ne revedem povestea.

Suntem o sumă de întâmplări, fapte și evenimente pe care le-am trăit de-a lungul vieții. Cu unele ne mândrim, pe altele le-am vrea uitate definitiv, de alte câteva ne rușinăm iar pe restul ni le asumăm curajoși. Personajele care ne-au fost alături sunt și ele diferite. Unele mai vesele, altele mai triste, unii mai cuminți, alții mai sturlubatici. Avem povestioare în povestea noastră, cu care ne delectăm în clipele plăcute, ne îmbărbătăm când ne e greu și ne hlizim când suntem cu cei dragi.

Oricât de sociali am fi povestea noastră nu ne-o știm decât noi. Suntem singurii care (ne) jucăm în povestea noastră de la un capăt la altul. Uneori le dăm voie și altora să fie actori principali în povestea noastră. Pe perioade mai mici sau mai mari de timp, împărțim paragrafe din povestea noastră cu alții. Pentru că ne place.

Fiecare își scrie povestea cum vrea. Sau cum poate. Sau cum știe. Toți încercăm însă s-o facem cât mai bine. Ne vine greu să o povestim. Curată și reală, așa cum este ea și așa cum o știm, cel mai bine, noi.

De aceea, ne este atât de greu să găsim oamenii care să vrea și care să și merite să ne afle povestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.