Concert Horia Brenciu la Ploiești

Pentru mine și doamna mea 9 mai este o zi deosebită. Pe plan personal, noi doi, serbăm ceva doar de noi doi știut. Uneori cu fast și sărbătoare, alteori discret dar semnificativ. Anul ăsta, s-a întâmplat ca Brenciu să-și programeze pentru 9 mai, etapa locală din concertul național. Motiv de care am profitat, mi-am relocat copilele și mi-am scos doamna la spectacol.

Introducerea de mai sus, vroia să spună că eu NU sunt fan Horia Brenciu. N-am un feeling pentru muzica lui, nu rezonez în mod deosebit la glumele sale și nici nu pot declara că știu, după nume, mai mult de  o melodie din repertoriul lui. Asta e, ăsta sunt și așa am plecat la spectacol.

Spectacolul a început la ora 7 și prima oară când m-am uitat la ceas, trecuseră 2 ore și jumătate! Brenciu juca la concurență cu finala Europa League, dar sala a fost plină ochi și nimeni n-a părăsit sala înainte de final. Horică s-a schimbat de vreo 5-6 ori în cele 3 ore și jumătate în care  performat.

Spectacolul în sine a fost o copie fidelă a altor rețete de succes de prin alte părți: melodii celebre din repertoriul internațional amalgamate într-un show specific publicului țintă. Doar că Horia Brenciu a fost ingredientul secret. El a transformat melodiile, a revoluționat sala, a generat emoții și a satisfăcut complet publicul.

Poate genul de spectacol pe care-l face Brenciu prinde mai bine într-o altfel de locație. Actualele săli de spectacole în care se țin aceste spectacole, rămășițe ale unui sistem învechi,t sunt depășite și ca cerințe și ca ofertă. Cu siguranță, bărbații puteau fi mai relaxați, doamnele mai exuberante, copii (chiar și) mai haioși în alt mediu. Însă spectacolul chiar și în aceste condiții a fost unul minunat. 3 ore și jumătate de show total, sincer și relaxant.

Dacă mi-a plăcut? Dacă m-am simțit bine? Dacă recomand? Dacă regret banii sau orele petrecute acolo? Cred că nu mai e nevoie să răspund, nu? Mai jos, un moment video înregistrat de către Cătălin, ca să vă introduc puțin în atmosfera sălii.

Nu pot încheia fără a aminti de neplăcuta experiență avută cu biletele. Comandate de pe bilete.ro (nici nu merită să le pun link), conform unui plan al sălii complet diferit față de cel al sălii în care a avut loc spectacolul, ne-am trezit în situația de a ne despărți de prietenii cu care am ajuns în sală. Cele 5 bilete alăturate comandate în același timp de pe site-ul mai sus menționat s-au dovedit a fi în capete opuse ale rândului!

One thought on “Concert Horia Brenciu la Ploiești

  1. :))) buna treaba cu biletele, dar cumva de asteptat. M-as fi mirat sa aiba ei planul Salii Sindicatelor.
    La mine cu Brenciu e exact invers : imi place muzica lui, nu rezonez deloc, dar deloc la genul asta de personalitate. Asa incat un concert de-al lui ar fi un cosmar pentru mine.
    p.s. cate semnificatii diferite poate avea ziua asta de 9 mai ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.