Diferența dintre a fi împotriva și a fi realist

Părerea mea despre workshop-uri, pe scurt, punctual și fără a ataca pe nimeni (decât pe cei care se vor simți cu musca pe căciulă, desigur):

  1. dacă ai o problemă cu blogul (instalare plugin, schimbare temă, activare RSS) și aștepți un workshop ca să te lămurească cum să o rezolvi, ești degeaba.
  2. te-ai gândit că totul se învață mai ales dacă vrei și-ți folosești și capul? Ai avut vreodată vreo problemă pe care cu ajutorul sfântului Google să n-o fi putut rezolva?
  3. dacă vrei să înveți la un workshop, trebuie să plătești. Poate astfel banii pe care-i dai te vor obliga să deschizi și urechile pentru a auzi ce ți se spune acolo. În rest, e plin internetul de sfaturi gratuite și valabile.
  4. sunt lucruri pe care mai bine regreți că le-ai făcut, decât să regreți că nu le-ai făcut. Și invers. Participarea la un astfel de workshop este unul dintre acestea.
  5. dacă vrei să-i înveți pe alții în cadrul unui workshop de gen, ține minte că doar atunci vei afla cât de puține știi chiar tu în legătură cu subiectul respectiv.
  6. este o mare distanța de la a vrea până la a putea, de la a avea ce spune până la a fi ascultat, de la a fi înțeles până la a convinge.
  7. workshop-ul nu este socializare. Deloc!
  8. gramatica, scrisul cu diacritice, respectul față de limba maternă nu se predau și nici nu se învață la workshop-uri. Pentru asta există cei 7 ani de acasă, ciclul primar, finețea obrazului.
  9. informația este putere, doar pentru ei care o fructifică. Prezența la un workshop nu te face mai deștept, indiferent de care parte a băncii te afli.
  10. Nimeni, niciodată nu trebuie să te convingă când, ce și cum să scrii pe blog. Bloggingul trebuie să fie fun!

… pe măsură ce scriu găsesc alte motive așa că mai bine mă opresc …

Cunoscând atât din partea cui vine inițiativa cât și pe cei cărora li se adresează, mă declar sceptic. E liber oricine să facă orice. Există workshop-uri și workshop-uri. Voință să fie!

PS: Pentru cine tot nu mă cunoaște, încerc să nu fiu împotrivă. Încerc doar să am o părere (proprie) bazată pe informații cât mai complete. Și dacă realitatea, așa cum o percep eu în urma acestor informații, nu este întotdeauna roz, nu este vina mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.