Blogmeet Ploiești Ianuarie – after

Gata, a fost și prima întâlnire offline a bloggerilor ploieșteni. Altfel spus, Blogmeet Ploiești Ianuarie 2012.

Au fost emoții pentru mine care am avut probleme cu accesul în interior la Irish. Au fost așteptări din partea lui Cătălin prezent pentru prima dată la un asemenea meet și sper să ne spună el mai multe despre cum s-a simțit și cum ne-a cunoscut pe parcursul celor 2-3 ore.  Au fost și beri și ceaiuri și cafele și la un moment dat am văzut și o cola stingheră și goală într-un colț. Au fost proiecte, idei și întrebări puse și/sau propuse.

Din ce-am reușit eu să prind, pe scurt, s-a cam vorbit despre:

  • un sportmeet – ceva cu fotbal sau cu ping-pong sau cu baschet sau cu … mai multe, discuția era intensă și treceau de la una la alta. Doritori Bogdan, Tibi și Dragoș.
  • workshopurile să înlocuiască socializarea în cadrul blogmeet-urilor. Haotik dorește profesionalizarea acestor întâlniri offline sau inițierea altora la care să se vină cu pixul în mână, cu mintea limpede și cu dorință de performanță. Trei întrebări pentru inițiator și le pun aici pentru că aseară n-am avut dreptul să mă exprim: de ce? pentru cine? și cine (predă)? Și încă una pe subiectul ăsta: dacă X te invită/acceptă la un eveniment organizat de el, nu este frumos ca acolo să strigi în gura mare că tu nu-l inviți/accepți pe X la un eveniment organizat de tine. nu-i deloc frumos!
  • Andrei ne-a prezentat cele mai noi proiecte ale sale RadioMeGusta și Fanbook. Respectivele inițiative au generat multe întrebări și pentru câteva minute discuțiile s-au axat strict pe aceste proiecte. Cu siguranță voi mai vorbi și eu pe aici despre lansarea din februarie a radioului sau despre noua rețea de socializarea FanBook.
  • ultimul care a luat cuvântul a fost Rareș cel care ne-a invitat să luăm parte la revigorarea unui mai vechi proiect de presă online InformațiaZilei. Desigur, Jorje reprezentantul concurenței în știri din Ploiești s-a arătat pe față împotriva acestei idei, manifestându-se zgomotos și strigând de pe la colțuri Revoluție! Revoluție! Eu însă, îl felicit pentru curaj pe Rareș și îi urez baftă în găsirea colaboratorilor.
  • din zbor, am prins mai vechea idee a lui Silviu pe care o aștept finalizată într-o colaborare cu iPloiești. Nu vă spun mai multe, pentru că îi aștept pe ei să o facă atunci când totul va fi gata, ci doar afirm că este o idee în care eu cred și pe care o voi susține 100%.

Între timp, am văzut una dintre noile idei a lui Cristi și m-am jucat din nou de-a micul pictor amator și netalentat pe versiunea de iarnă a LilPainter. N-am apucat să stau de vorbă serios cu Alin și să-l întreb ce-i mai place în afară de Cremșnit dar promit să o fac data viitoare neappărat.

La un moment dat a salutat participanții și Alex (blog, twitter) și a apărut și Aditză (din păcate n-am apucat să vorbim mai nimic – tot nu-ți merge RSS-ul!). Spre final a venit și Bogdan căruia i-am niște feedback pentru care sper să nu mă bată data viitoare când ne-ntâlnim pe stradă. Printre picături am discutat cu Vali Ovidiu despre rate, brunete și furt de conținut și cu Răzvan despre SEO și content is NOT the king anymore.

N-avem poze de la această ediție și n-am avut nici bloggerițe participante. 2 semne rele pentru anul ce va să vină zic eu, dar singurele. Cam așa a fost ieri, ce-o să fie la edițiile viitoare … o să fie!

PS: Mulțumesc tuturor pentru participare și celor de la IrishPub TheShamRock pentru găzduire.

13 thoughts on “Blogmeet Ploiești Ianuarie – after

  1. Rss-ul nu-mi merge si nici nu stiu sa-l repar. Am cautat pe net despre asta dar nu am gasit nimic care sa-mi rezolve problema. Dar nu-i bai ca oricum nu prea ai ce citi la mine. Si nici macar poze cu femei nu pun 😀

    • Cu prima ocazie când mai vii la blogmeet, trage-mă de mânecă găsim un laptop și poate-i dăm de cap. Și te învăț și cum să pui poze cu domnițe ferme, promit! :))

  2. Hai ca incerc sa nu uit. Dar poate o fi un sport blogmeet pana atunci. Dar de cand ne chinuim sa aranjam ceva cu baschetul, nici acum nu ne-a iesit. Vezi daca unii din noi nu prea au influenta 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.