Black Friday a ajuns în România într-o joi după amiază

După Valentine’s Day, Halloween, Ziua Curcubeului Spicy și Pufos și alte sărbători magice sărbătoarea vinerii negre ajunge și-n România. Bineînțeles în tradiționalul stil românesc. Adică pe genunchi, la repezeală, cu temele pe jumătate nefăcute.

Pe la ei, Black Friday este așteptat cu sfințenie pentru că reprezintă o oportunitate de a cheltui niște bani grămadă. La noi, joi la prânz niciun magazin nu zicea nimic. Toate se făceau că plouă și că BF este o chestie de dânșii doar pentru dânșii inventată. A aruncat eMAG.ro un zvon (urmat rapid de un comunicat) și imediat au sărit și evoMag, Koyos. ro și PCGarage cu anunțuri asemănătoare.

Prevăd mare aglomerație, servere fumegând, , site-uri care se vor încărca greu sau chiar deloc (cum este în acest moment – miezul nopţii – pcgarage.ro), produse puține și prea puține oferte interesante. Nu cred că vreunul dintre cele 4 magazine online (btw, este și vreun magazin offline care are oferte asemănătoare?) a avut pregătită o asemenea serioasă cu această ocazie. Pentru că dacă ar fi fost așa, misterul și anunțarea pe ultima sută de metri mi se pare o mare greșeală de marketing.

Oricum, eu sunt pregătit să-mi fac cumpărăturile de Crăciun acum așa că abia aștept să văd reducerile la:

Vă spun sâmbătă cum am petrecut de Black Friday 🙂

LE: Aşa cum anticipam pe când scriam cele de mai sus, la această oră (10:30) toate cele 4 magazine online sunt căzute. Niciunul nu a fost pregătit să preia avalanşa de potenţiali clienţi şi serverele unde erau găzduite nu au făcut faţă. Reducerile oferite nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor mele astfel încât până acum n+am cumpărat nimic.

PS: Cu un Like pe Facebook toți suntem datori. TU l-ai dat?

7 thoughts on “Black Friday a ajuns în România într-o joi după amiază

  1. Evident ca nu au facut fata. Un server cu 8 procesoare si 48 gb ddr ecc tine in jur de 13mii de unici in acelasi timp pe un site. Estimez ca numarul de unici pe secunda a fost mai mare la emag si celalalte magazine, iar daca internautii mai faceau si interogari in baza de date in timp ce cautau produsele dorite….e clar ca le crapau serverele instant.
    Preconizez ca serverele magazinelor online care au preluat Black Friday vor sta cazute pana maine :))

    • Eu mă mir încontinuu de optimismul de dinainte vs situaţia reală în ceea ce priveşte capacitatea magazinelor online (şi nu numai) de pe la noi de a face faţă unor asemenea situaţii. Chiar privindu-le ca excepţii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.