Tableta Asus EEE Pad Transformer – jucărie serioasă

Tableta Asus EEE Pad Transformer a fost la data apariției o mică vedetă. Era ceva nou pe piață, era ceva nou de la Asus, era echipată cu un procesor interesant noul Tegra 2 și un sistem de operare nou-nouț de la Android, HoneyComb. În plus, venea cu posibilitatea atașării unei docking keyboard suplimentare prin care plusa și la capitolul operabilitate dar și prin autonomie sporită cu până la 5 ore.

Prima impresie lăsată atunci când o iei în mână este de fragilitate. Culoarea maro și modelul fagure sporesc această impresie iar ecranul de tip LED impresionează de la prima vedere. Se spune despre acest ecran că oferă cea mai bună performanță video oferită la modul actual de către o tabletă. Nu garantez, pentru că nu am avut posibilitatea să testez simultan mai multe tablete. Dar, având în vedere că în ultimele luni am pus mâna și pe iPAd 2 și pe Motorola Xoom și pe BlackBerry PlayBook pot spune că vizibilitatea oferită de Asus EEE Pad este de o calitate deosebită.

Nu excelează la capitolul dimensiuni în sensul că nu este nici cea mai subțire, nici cea mai ușoară, nici cea mai mică, pentru că la un display de 10.1 nici nu avea cum să fie așa. Este totuși surprinzător de subțire și de ușoară, doar iPad-ul reușind s-o întreacă din acest punct de vedere, lucrudeloc de neglijat.

Asus Eee Pad Transformer este dotat cu un procesor dual-core la 1 GHz, 1 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare (varianta testată de mine, dar există și modele cu 32 GB) și un slot microSD de până la 32 GB. Versiunea software este HoneyComb 3.1 dar în cele câteva zile în care am avut-o pe mână deja am apucat să îi fac upgrade la versiunea 3.2.

Momentan nu există o versiune cu 3G. Un mare, mare minus pentru folosirea tabletei la putere și capacitate mare. Asus însă compensează însă lipsa conectivității via 3G prin conexiune HDMI, bluetooth 2.1, GPS, Wi-Fi b/g/n, DLNA.

Camera foto deși de 5Megapixeli nu excelează dar nici nu dezamăgește. Observ că producătorii de tablete, indiferent de model, încă nu sunt convinși de necesitatea unei camere foto pe produsele din dotare. Poate că nici cumpărătorii nu-și doresc asta neapărat pentru că, într-adevăr nu este deloc ușor să faci poze cu ditamai măgăoaia din dotare mai ales că aproape întotdeauna există o variantă mai simplă. Eu încă îmi doresc în dotarea standard a unei tablete cel puțin o cameră de 8Megapixeli, mai ales având în vedere prețul acestora, preț care ar trebui să ofere cei mai bun din toate punctele de vedere.

 

În concluzie, Asus EEE Pad Transformer este o tabletă interesantă. Reprezintă o alegere inspirată iar în împreuună cu tastatura suplimentară se poate transforma într-un netbook performant, mult mai ușor și mobil. Combinația soft (HoneyComb) +hard (Tegra 2) oferă o experiență deosebită în utilizare și reprezintă un atu important în luarea unei decizii privind achiziționarea unei tablete în 2011.

PS: Cu un Like pe Facebook toți suntem datori. TU l-ai dat?

3 thoughts on “Tableta Asus EEE Pad Transformer – jucărie serioasă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.