Politețe 2011

Să zicem că EL1 merge în fiecare dimineață, pe stradă, cu căștile bine înfipte-n urechi, către job. N-are chef de gălăgia de pe stradă, de claxoanele de la semafor, de înjurăturile de la colțul blocului, de lătratul maidanezilor ori de horcăitul pensionarilormuribunzi plecați în evitarea coasei.

Să zicem că EA2 merge în fiecare dimineață, pe stradă, veselă ca un păsăroi proaspăt tăvălit de păsărica lui preferată. EA2 are chef de vorbe, de discuții, de povești, de cântecele dulci, chef de gălăgie. Chef serios și permanent indiferent de starea vremii, cursul valutar sau starea națiunii. Și nici măcar nu-i blondă …

La un moment dat EL1 se întâlnește în drumul său cu EA2. EL1 și EA2 merg apoi o bună perioadă de timp în aceeaşi direcţie, pe acelaşi drum. Și acum întrebarea: politicos ar fi ca EL1 să-și scoată căștile din urechi și să participe la inevitabila discuție deschisă de EA2 sau politicos ar fi ca EA2 să-și țină pliscul respectând alegerea partenerului de drum la audiția plăcută a ceea ce-i iese din căști?

Doar întreb și eu …

4 thoughts on “Politețe 2011

  1. Politicos este ca EL să nu asculte la căşti şi EA să menţină nivelul conversaţiei la minim dacă EL nu o întreţine … şi toate astea ţin mai mult de bun simţ … nu de politeţe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.